Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Porovnání vybraných dlaždicových správců, výchozí nastavení od c3dbaa6d - Nemůžu si to odpustit, ale DWM je můj...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 8. 2016 11:20

    c3dbaa6d (neregistrovaný)

    Nemůžu si to odpustit, ale DWM je můj oblíbený window manager a není popsaný zrovna nejlépe.

    Nenechte se zastrašit konfigurací přepsaním zdrojáku, pro základní konfigurace které byste prováděli na kterémkoliv WM (klávesové zkratky, použité barvy, defaultní ternimál, názvy tagů, pravidla, ...) má program oddělený soubor. Je to přehledné ikdyž neumíte Cčko. Editace dalších souborů jsou snad jen v případě patchů a jejich slušnou kolekci má Suckless na svých stránkách. Info na panelu (dafaultně jen verze DWM) se nastavují skriptem (zase, info na Suckless), takže je to plnohodnotný panel.

    DWM NEMÁ virtuální plochy, jeho systém tagů je širší. Ve zkratce - můžete zobrazit více tagů naráz; důvod, proč to může fungovat a nerozhází vám to jakákoliv uspořádání na jednotlivých plochách, jako by tomu bylo třeba u i3, je layout který DWM používá, a to je - stack oken a master. Prostě 2 sloupce, jeden s méně velkými okny a druhý s více malými.

    Dále jednotlivá okna lze připojit k více tagům, to je další rozšíření vůči běžným virtuálním plochám. Ve výsledku jsou velmi použitelná pravidla, na kterém tagu okno otevřít. Na jiných WM je používám velmi nerad a okno si radši přesunu manuálně.

  • 10. 8. 2016 13:37

    Jaromír Vojtaj

    Rozhodně jsem se zastrašit nenechal a DWM bude popsán celkem podrobně