Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Programovací jazyky z vývojářského pekla: špagetový kód na kalkulačkách od Hugo - Na konci osmdesátých let jsem se nechal nachytat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 6. 2016 10:56

    Hugo (neregistrovaný)

    Na konci osmdesátých let jsem se nechal nachytat a koupil si nejhorší programovatelnou kalkulačku od TI všech dob. Byla to TI-57II, kterou nějakým zázrakem dovezli a prodávali v tehdejší síti Tesly. Člověk by řekl že model Mk.II bude lepší než ten předchozí, ale nebyl. Kalkulačka sice měla trvalou paměť a lcd displej, takže měla nižší spotřebu, ale háček byl v tom, že původní TI-57 měla 8 pamětí a 50 programovacích kroků, tak u TI-57II bylo 7 pamětí a 48 kroků, ALE ne současně. 48 kroků bylo jen při alokaci jednoho paměťového registru, Každá paměť užrala 6 kroků, takže při použití 8 pamětí nezbyl už žádný. Většina programů pro starou TI-57 nešla na nové použít. Je jasné, že po nějaké době šla z domu.
    Teď jsem si pořídil na hraní WP-34S s RPN, ale to je již jiná story.

  • 14. 6. 2016 11:05

    gamer (neregistrovaný)

    TI-57II to je ona, tu jsem měl taky! Můj první programovatelný stroj, ani nepočítám, kolik času jsem strávil vymýšlením programů. Měla úžasnou funkci, generování náhodných čísel, takže na ní šla naprogramovat hra hádání čísla 0 až 1000 metodou půlení intervalu. TI-57 jsem neznal, takže mi vůbec nevadilo, že je nástupce horší :-).

  • 14. 6. 2016 11:52

    atarist (neregistrovaný)

    Co hadani cisel, my jsme na tom meli generator kostky pro draci doupe. Sice to samozrejme svindlovalo (RND na prvni pokus metodou co nejvic funkci, aby to bylo "nahodne"), pouzivalo se to blbe (tri stisky klaves), ale bylo to frajerstejsi, nez nejakej dvacetisten :) Ale to bylo nejaky HPcko pujceny od souseda.