Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vše je jenom Linux: QNX od Vaclav Kramar - Na Pentiu 188 se 48 MB RAMky to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 3. 2001 12:37

    Vaclav Kramar (neregistrovaný)

    Na Pentiu 188 se 48 MB RAMky to slape moc pekne (tj. rychle;-)). Jenom netusim jak zprovoznit cestinu - staci mi klavesnice a fonty (tusim ze jsou unicodovy, takze s nimi by snad problem byt nemel, ale nejsem si jisty) - vi nekdo jak na to?

  • 13. 3. 2001 16:44

    Pavel Franc (neregistrovaný)

    S fonty by problém být neměl, QNX jede v Unicode a umí pracovat i s TTF fonty (k instalaci viz SAG http://staff.qnx.com/~docs/gui.html#font), fontserver umí dokonce funkci anti-aliase, doporučuji k vyzkoušení:)

    Klávesnice je řešena pomocí mapových souborů, které si můžete vyrobit, některé jsou připraveny, čeština mezi nimi bohužel není; mapový soubor můžu ale poskytnout (napište mi). Instalace pak spočívá ve zkopírování souboru (adresář /usr/photon/keyboard), modifikaci jednoho konfiguráku a nastavení pomocí utility Localization.

    Tento postup zprovozní klávesnici v grafickém rozhraní Photon (např. v editoru ped). Bohužel zatím nefunguje čeština v terminálovém okně: chybí mi jednak terminálové fonty (ty nejsou v Unicode) a utilita ptermcs, která ve starém QNX 4.x mapovala Unicodovou klávesnici na terminál. Snad to brzy přijde...