Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (1. 3. 2023): přehrávač hudby z YouTube

1. 3. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si přehrajeme hudbu z YouTube, vytvoříme si paletu barev z obrázků, představíme si program pro snadný přenos souborů a podíváme se na další hudební přehrávač.

Monophony

Nástroj pro přehrávání hudby ze služby YouTube. Má integrovaný vyhledávač, který vyhledá všechny položky odpovídající zadanému dotazu, přehraje však pouze audio bez obrazu. Jeho obrovskou výhodou je, že neobsahuje žádné reklamy a ani nevyžaduje vlastnictví žádného účtu.

gitlab.com/zehkira/monophony, 1.2.0

Paleta

Nástroj pro extrakci barev z obrázků. Nahrajete do něj obrázek a myší pak vyberete barvu, kterou chcete přidat do své palety. Tuto paletu lze pak uložit pro pozdější použití. Barvy a jejich hexadecimální kódy lze pak kopírovat a použít v jiných aplikacích. Palety pak můžete upravovat a jednotlivé barvy pojmenovat podle libosti.

github.com/nate-xyz/paleta, 0.3.0

RiftShare

Program pro jednoduché sdílení a přenos souborů. Používá protokol magic wormhole a běží na Linuxu, macOS a Windows, takže nemá problém sdílet soubory mezi počítači s různými operačními systémy. Všechny soubory jsou zašifrované a přenos lze provádět jak v lokální síti tak v internetu. Jeho rozhraní se snaží být co nejjednodušší a nejpřívětivější pro nezkušené uživatele.

riftshare.app, 0.1.9

Harmonoid

Otevřený multiplatformní hudební přehrávač napsaný v programovacím jazyce Dart. Nabízí všechny funkce, které bychom očekávali od jiných hudebních přehrávačů. Kromě toho je dobře integrovatelný do prostředí GNOME, umí přehrávat hudbu z YouTube a nabízí podporu komunikační služby Discord.

CS24_early

harmonoid.com, 0.3.6

Blbinka

Umělá inteligence už zvládne psát poezii nebo dát dohromady diplomku. V některých oblastech se ale ještě má co učit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.