Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (18. 10. 2023): vytvářejte diagramy, schémata, plány budov a myšlenkové mapy

18. 10. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme správce poznámek, zjednodušíme si práci s gitem pomocí grafické nadstavby nástroje Repo od Google a vyzkoušíme desktopovou verzi služby draw.io pro kreslení diagramů a schémat.
Co se dozvíte v článku
  1. Beaver Notes
  2. RepoMan
  3. drawio-desktop
  4. Command-line Trailer
  5. Blbinka

Beaver Notes

Beaver Notes je správce poznámek s prioritním zaměřením na soukromí. Veškerá data jsou uložena lokálně na disk, volitelně je můžete synchronizovat s oblíbeným cloudovým providerem nebo vlastním serverem.

Kromě tvorby a správy poznámek program nabízí také řadu dalších funkcí, jako je propojování poznámek pomocí odkazů, práce s příkazy, organizace poznámek pomocí tagů, vyhledávání poznámek, ale také jejich export a import.

beavernotes.com/, 1.0.0

RepoMan

RepoMan je jednoduchá grafická nadstavba pro nástroj Repo od Google. Tento pomocník pomáhá spravovat repozitáře, provádí nahrávání změn do systémů řízení revizí a automatizuje části vývojového workflow.

Umožňuje commitovat změny, odesílat je do vzdáleného repozitáře, stahovat změny, pracovat s větvemi lokálního i vzdáleného repozitáře či porovnávat verze zdrojových kódů.

github.com/Rbcum/RepoMan

drawio-desktop

drawio-desktop je nástroj pro vytváření diagramů, kompletně izolovaný od internetového připojení, vyjma aktualizací. Umožňuje vytvářet různé typy diagramů a schémat, jako jsou vývojové diagramy, síťové diagramy, plány budov, myšlenkové mapy, Vennovy diagramy, elektrické obvody, grafy a další. Podporuje vlastní i předpřipravená rozvržení.

github.com/jgraph/drawio-desktop, 22.0.2

Command-line Trailer

Ke gitu se ještě na moment vrátíme. Command-line Trailer je varianta nástroje Trailer, který pomáhá zrychlit práci s GitHubem, zejména pokud kromě samotného vývoje děláte code review ostatním kolegům. Nástroj zobrazuje podrobný pohled na pull requesty a issues, včetně všech komentářů a reviews.

Cloud 24 - tip 1

github.com/ptsochantaris/trailer-cli, 1.4.0

Blbinka

Když se snažíte poukázat na nelegální vyhazov a jako odplatu dostanete nelegální vyhazov.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku