Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 9. 2018)

19. 9. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si zkusíme přehrát hudbu z YouTube, podíváme se na program pro správu myšlenek, vyzkoušíme aplikaci pro amatérské astronomy a řekneme si o nástroji pro modelování softwaru.

PlayMe

Neoficiální klient pro přehrávání hudby z YouTube Music (tato služba je bohužel v ČR zatím nedostupná). Pro využívání této služby si budete muset koupit na YouTube prémiový účet. Tato aplikace vám pak pohodlně bez reklam přehraje hudbu z této služby bez nutnosti startovat internetový prohlížeč. Přehrávač sám o sobě klade důraz na soukromí uživatele a neukládá ani nikam neposílá žádná jeho data.

github.com/filipuic/playme, 1.0.3

MindForger

Program pro správu myšlenek, strategií, vizí, snů a dalších osobních informací. Snaží se napodobit lidské myšlení – učí se, vzpomíná, poznává, asociuje a zapomíná. To vše proto, aby dosáhl synergie s vaším mozkem a vyhledávání, čtení a zápis myšlenek tak byl efektivnější.

www.mindforger.com, 1.43

Astroffers

Aplikace pro sledování hlubokého vesmíru, která uživateli ukazuje sledovatelné objekty podle jeho geografické polohy. K tomu poskytuje užitečné filtry, ve kterých si můžete nastavit, co vlastně chcete sledovat. Data čerpá z databáze NGC a vyhledávat můžete jak podle obecně používaných názvů, tak podle čísel z Messierova katalogu. Amatérské astronomy jistě potěší, že funguje i bez internetového připojení, takže není problém si s sebou vzít notebook do přírody a tam nerušeně sledovat oblohu.

github.com/jayhasyee/astroffers, 1.1.3

StarUML

Sofistikovaný nástroj pro modelování softwaru. Je kompatibilní se standardem UML 2, podporuje displaye s vysokým rozlišením a nabízí možnost instalace rozšíření třetích stran. Vytvořené diagramy standardně ukládá ve formátu JSON, pro sdílení vaší práce je můžete exportovat do HTML a pro snadnější tisk do PDF,

CS24_early

staruml.io, 3.0.2

Blbinka

Reklama na celosvětově prodávaný produkt je v každém regionu jiná, podle mentality místních zákazníků. Taiwan má očividně hodně specifický vkus.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.