Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (2. 6. 2021)

2. 6. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme SSH klienta, budeme sledovat využití zdrojů, rychle zapíšeme poznámky ve VSCode a nakonec se připojíme k VPN serveru.

Muon

Muon (Snowflake) je SSH klient s jednoduchým UI, vestavěným textovým editorem se zvýrazněním syntaxe, možností prohlížet a prohledávat objemné logy a další textové soubory, funkcí pro hledání obsahu v souborech, terminálem, správcem úloh, nástrojem pro analýzu diskového prostoru, správcem SSH klíčů a sadou síťových nástrojů.

github.com/subhra74/snowflake/, 1.0.4

Bashtop

Bashtop umožňuje monitorovat využití procesoru, paměti, disků a sítě. Zobrazuje přehled aktivních procesů a jejich podíl na využití zdrojů. Podporuje filtrování procesů, posílání signálů (SIGTERM, SIGKILL, SIGINT) a automatické škálování grafu využití sítě.

github.com/aristocratos/bashtop/, 0.9.25

Dendron

Dendron nabízí efektivní způsob zapisování poznámek ve VSCode. Umožňuje rychle zapsat myšlenku nebo poznatky a zbytek nechat na později. Poznámky lze v rámci revize propojovat pomocí vazeb, znovu používat či organizovat dle kontextu tak, aby jejich dohledávání za několik týdnů nezpůsobovalo psychickou újmu.

www.dendron.so/, 0.44.0

RiseupVPN

RiseupVPN umožňuje zamávat lokálním restrikcím, anonymizovat polohu a šifrovat provoz při využívání internetových služeb. Díky prostředníkovi, kterým je v tomto případě virtuální privátní server, lze k hostiteli s požadavkem doputovat tak, že není schopen rozklíčovat skutečnou IP adresu a polohu.

CS24_early

riseup.net/en/vpn

Blbinka

Facebook zatracuje vlastnost, která léta fungovala jako zdroj duševního uspokojení. Nebo je to jinak?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku