Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (20. 10. 2021)

20. 10. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme platformu pro ladění mobilních aplikací, vyzkoušíme Visual Studio Code bez telemetrie, začneme používat Signal i mimo mobilní zařízení a nakonec navrhneme větrnou turbínu.
Co se dozvíte v článku
  1. Flipper
  2. VSCodium
  3. Signal for Desktop
  4. QBlade
  5. Blbinka

Flipper

Flipper je řešení pro ladění mobilních aplikací pro iOS a Android, včetně aplikací vyvíjených v React Native. Umožňuje vizualizaci, průzkum a ovládání aplikace z jednoduchého rozhraní. Nabízí nástroje pro procházení logů, interaktivní průzkum layoutu nebo sledování síťových požadavků. Flipper lze dále rozšiřovat pomocí pluginů, které využijete k vizualizaci dat a ladění.

fbflipper.com/, 0.115.0

VSCodium

VSCodium je na první pohled fork Visual Studio Code osvobozený od telemetrie a sledování, autor ale vysvětluje, že se jedná pouze o repozitář skriptů pro automatické sestavení vscode repozitáře do volně licencovaných binaries s komunitně řízenou konfigurací.

github.com/VSCodium/vscodium, 1.61.1

Signal for Desktop

Signal for Desktop je desktopový klient služby Signal, který lze používat paralelně s mobilní aplikací a využívat šifrovaného posílání zpráv přímo z notebooku. Je vybaven všemi podstatnými nástroji (včetně vyhledávání zpráv), podporuje posílání dokumentů, multimédií nebo emojis, umožňuje také volání přes webkameru nebo nastavení viditelnosti zpráv po omezenou dobu.

signal.org/download/, 5.20.0

QBlade

QBlade je software pro návrh a simulaci větrných turbín s vertikální a horizontální osou. Umožňuje navrhnout profil křídla a simulovat jeho činnost pomocí viskózní/inviscidní analýzy (XFOIL), navrhnout a optimalizovat lopatky větrné turbíny pro rotory s horizontální a vertikální osou, uložit projekty, rotory, turbíny a simulace do databáze nebo vypočítat výkon rotoru a turbíny podle rychlosti hrotu nebo rozsahu rychlosti větru.

Cloud 24 - tip 1

sourceforge.net/projects/qblade/, 0.96.3

Blbinka

Udělat luxusní zboží z čehokoliv, to umí jen Apple.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku