Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (27. 4. 2016)

27. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme efektivně vyhledávat na internetu, vyzkoušíme další emulátor terminálu, podíváme se na nové IDE a nakonec využijeme virtuální kytarový zesilovač.

Min

Minimalistická a velmi specifická forma internetového prohlížeče, která napomáhá vyhledávat informace na internetu ještě snadněji. Zobrazuje o něco delší úryvek z textu, který odpovídá zadanému dotazu. Informace zpracovává prostřednictvím služby DuckDuckGo, která dokáže řešit rychlé vyhledávání článků na Wikipedii nebo třeba vykonávat různé výpočty s kalkulačkou. Při procházení konkrétních stránek jsou automaticky nabídnuty další doporučené stránky. Nechybí integrovaná funkce pro blokování reklam.

palmeral.github.io/min/, 0.3.0

Terminix

Emulátor terminálu s řadou zajímavých vlastností. Umožňuje rozvržení hlavního okna do několika podoken, ať už v horizontální nebo vertikální podobě. Příkazy lze synchronizovat napříč všemi spuštěnými terminály. Aktuální seskupení podoken je možné uložit a později opětovně použít. To samé platí o barevných schématech. Při práci v jiném okně lze zajistit, aby terminál notifikoval o dokončených procesech.

github.com/gnunn1/terminix

PlatformIO IDE

Integrované vývojové prostředí pro vývoj programů pro řadu známých platforem, včetně desek Atmel, Texas Instruments, Arduino, Adafruit, ARM mbed, Nordic, Silicon Labs nebo Microduino. Stejně jako se snaží většina vývojových prostředí poskytnout rychlou a pohodlnou autokompletaci kódu, ani zde tvůrci nezaspali. Nakonec se jim podařilo implementovat i vestavěný terminál.

platformio.org/platformio-ide, 2.9.0

Guitarix

Aplikace pro hudební nadšence, která funguje jako virtuální kytarový zesilovač. Zpracovává zvuk z hudebního nástroje připojeného přes jack a umožňuje původní zvuk vylepšit a obohatit o audio efekty. Podle slov vývojářů je signál zpracováván a přiváděn na výstup s minimální latencí, která by ve standardních případech neměla překročit 10 ms.

CS24_early

sourceforge.net/projects/guitarix/, 2–0–35–0

Blbinka

Pokud vám je dron příliš velký, těžký a uvítali byste něco skladného, pak se seznamte s Hover Camera. Na první pohled dron bez debat, CEO společnosti Zero Zero Robotics ovšem slýchá raději „létající kamera“. Na palubě tohoto letounu najdete 13megapixelový fotoaparát i kameru zaznamenávající v rozlišení 4K. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku