Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (29. 11. 2023): programujte Arduino vizuálně pomocí diagramů

29. 11. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
V pravidelná středeční softwarové sondě si představíme nástroj pro interaktivní návrh programů pro Arduino, budeme testovat komunikaci přes MQTT a popovídáme si s velkými jazykovými modely.
Co se dozvíte v článku
  1. glitch
  2. MQTT Multimeter
  3. AI Vision Chat
  4. Drovp
  5. Blbinka

glitch

glitch umožňuje interaktivní návrh programů pro Arduino pomocí vizuálních blokových diagramů. Pro ukládání diagramů používá lokální databázi SQLite. Podporuje tvorbu nekonečných diagramů, nabízí nástroje pro zarovnávání objektů a je schopen číst a zapisovat data přes sériový port.

V diagramech lze používat spoustu znovupoužitelných prvků, jako jsou logické operace, matematické výrazy, konstanty či konverze.

https://textbrowser.github­.io/glitch/, 2023.11.20

MQTT Multimeter

MQTT Multimeter je nástroj pro testování a analýzu komunikace přes protokol MQTT. Umožňuje inspekci dat zpráv, publikování zpráv, odběr zpráv, ukládání aplikačních stavů nebo využití funkcí MQTTv5, jako jsou třeba uživatelské vlastnosti, tedy data v podobě klíč-hodnota, které lze zahrnout do paketů v podobě vlastních metadat.

https://github.com/chkr1011/mqttMul­timeter, 1.7.0.211

AI Vision Chat

AI Vision Chat umožňuje chatovat s velkými jazykovými modely o obsahu obrázků. Podporuje modely LLaVA-13b, fuyu-8b, minigpt-4, instructblip-vicuna13b, mplug-owl a blip-2. LLaVA-13b využívá jako enkodér vidění a Vicuna pro diskuzi o obsahu obrázků. Pro získávání informací o tom, jak interakce se serverem funguje, slouží API X-Ray, které je součástí.

https://github.com/FMXExpress/AI-Vision-Chat, 1.1

Drovp

Drovp je nástroj nejen pro vývojáře, který umožňuje kódovat data, konvertovat je, škálovat obrázky, přejmenovat soubory, spouštět příkazy v konzoli, generovat fonty a ikony, sdílet soubory, optimalizovat obrázky, uploadovat soubory na S3 úložiště a FTP servery, či ukládat multimédia přes yt-dlp.

CS24_early

https://drovp.app/, 0.7.1

Blbinka

Jeden z řady promyšlených způsobů, jak nalákat co nejvíc návštěvníků na vývojářskou konferenci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku