Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (31. 12. 2014)

31. 12. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnešní Sklizeň pojmeme poněkud novoročně a odlehčeně. Ukážeme si, jak na poslední chvíli splašit pořádnou virtuální kapelu a pro duše mír a klid se podíváme na nejpopulárnější videa na Youtube.com. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka.

qStopMotion

Stop motion je rozšířená technika vytváření animovaných filmů. Fotí se snímky, které se poté skládají za sebou, až vytvoří pohybující se film. Je to ale mravenčí práce, při které jde o přesnost. Když se totiž scéna jen trochu pohne, divák to pozná. Program qStopMotion se snaží amatérským animátorům práci co nejvíce usnadnit. Vyniká jednoduchým prostředím s pár tlačítky. Navíc ukazuje, k jaké změně na snímaném místě došlo. Díky tomu bude výsledný film plynulejší a bez chyb.

Softwarová sklizeň (31. 12. 2014) - obrázky k článku
qstopmotion.org

sourceforge.net/projects/qstop­motion/, 2.0.0

Irrlicht Music Player

Je to trochu blbinka, ale Irrlicht Music Player dokáže pobavit na každé chystané novoroční párty. Nemůžete si dovolit kapelu? Co kdyby vám zahrála virtuální. Po grafické stránce není koncert nic moc, ale pokud se posluchači osvěží slušným pitím, třeba se při pohledu na 3D frontmana podlomí nějaké fanynce kolena.

sourceforge.net/projects/irrlichtmp/, 1.4.020

Origami Editor 3D

Nový rok je nejen časem bujarých oslav, člověk by si měl najít čas i na drobnou meditaci. Pokud vás nebaví se zenově vyrovnaným výrazem koukat do zdi, můžete se věnovat nějaké mysli očišťující činnosti. K té patří určitě skládání origami. Software Origami Editor 3D vás zasvětí do tajů tohoto umění a názorně vám ukáže, jak kousek papíru přeměnit v pozoruhodné skulptury.

Softwarová sklizeň (31. 12. 2014) - obrázky k článku
origamieditor3d.sourceforge.net
sourceforge.net/projects/o­rigamieditor3d/, 1.0

SMTube

Pokud však dáváte o Silvestra přednost nějaké párty, na serveru YouTube.com se jistě najde hodně klipů i videí, které dokáží rozproudit zábavu. Chcete-li nebýt během procházení nespočtu snímků rušeni, zkuste SMTube – minimalistický přehrávač, který zaznamenává žebříčky nejpopulárnějších videí, umí je přehrát, a kdyby internet během oslav trochu haproval, tak je i stáhnout do zásoby, aby šly přehrát i offline.

Cloud 24 - tip 1

sourceforge.net/projects/smtube/ 14.8.0

Blbinka

Co letělo v roce 2014 na Youtube? Server udělal sestřih toho nejlepšího, možná právě přehráním rekapitulačního videa začne vaše novoroční pařba.

Byl pro vás článek přínosný?