Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (31. 7. 2019)

31. 7. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme tvořit analytické podklady, neodmítneme pohodlnější práci s dockerem, prohlédneme si data v hex formátu uvnitř terminálu a nakonec se necháme upozorňovat na změny na webu.

Ananas Analytics Desktop

Nástroj pro sestavování analytických podkladů na základě zdrojových dat, které mohou pocházet z odlišných míst (relační databáze, NoSQL, soubor, API apod.). Umí pracovat se strukturovanými i nestrukturovanými daty. Poskytuje nástroje pro průzkum dat s pomocí grafů. Dokáže se integrovat do zavedeného životního cyklu vývoje a deploymentu. Pro efektivní spolupráci na projektu můžete začlenit běžné distribuované systémy, jako je Spark, Hadoop, Flink nebo Google Dataflow.

https://ananasanalytics.com/, 0.8.2

lazydocker

Grafické terminálové UI pro docker a docker-compose, které dokáže ušetřit spoustu režijních činností (nejen) při řešení technických lapálií. Přehledně zobrazuje všechny podstatné informace o stavu kontejnerů, vypisuje logované události kontejnerů a služeb, vykresluje ascii grafy využití systémových prostředků a samozřejmě umožňuje vykonávat jednotlivé příkazy (např. restartování) nad kontejnery a službami.

https://github.com/jesseduf­field/lazydocker/, 0.6.3

hexyl

V terminálu ještě na moment zůstaneme. Hexyl je jednoduchý hex prohlížeč, který v terminálu barevně zvýrazňuje jednotlivé kategorie bajtů (null bajty, tisknutelné ASCII znaky, ASCII prázdné znaky, ostatní ASCII znaky a non-ASCII znaky). Nástroj je možné uvést do provozu na Linuxu, macOS i Windows.

https://github.com/sharkdp/hexyl/, 0.5.1

WebChangeMonitor

Pro sledování změn na webových stránkách už dávno nemusíte sypat zrní okolo klávesy F5. WebChangeMonitor se postará o monitorování úprav na zadané webové adrese. Podporuje nezabezpečený i zabezpečený HTTP protokol. Dokáže pracovat ve více vláknech, navíc na pozadí, takže během práce nijak neruší. Změny umožní zobrazit pomocí preferovaného diff nástroje.

root_podpora

https://sourceforge.net/pro­jects/webchangemon/

Blbinka

Pokud se během tropických veder nemůžete zbavit pocitu, že se vám v nejlepším případě rosí čelo, není třeba zoufat – do příštího léta budete mít příležitost vstoupit s chladnou hlavou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku