Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (6. 11. 2019)

6. 11. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme přejmenovávat dokumenty, necháme si vizualizovat kompozici zdrojového kódu, extrahujeme skryté informace z obrázků a nakonec se podíváme na e-mailového klienta v terminálu.

Paperboy

Jednoduchý nástroj v příkazové řádce pro přejmenování a přesunutí PDF souborů do specifické složky. Nový název dokumentu není nutné vždy volit ručně, program jej dokáže automaticky navrhnout podle obsahu a metadat. Pro jednotlivé akce slouží vyhrazené klávesové zkratky. Nástroj lze použít na Linuxu i macOS.

github.com/2mol/pboy, 1.3

Socomo

Pomocník pro vizualizaci kompozice zdrojového kódu v Javě. Umožňuje sledovat změny kompozice v průběhu vývoje projektu. Zobrazuje diagram závislostí komponent, s využitím kterého lze pochopit interní návrh modulů řešení. Zároveň je možné jednoduše zkontrolovat pomocí přehledu nově přidaných závislostí, že architektura projektu nebyla posledními změnami nijak narušena.

github.com/gdela/socomo, 2.1.0

Stegextract

Stegextract je skript pro extrakci skrytých souborů a textových řetězců z obrázků za uzavíracími bajty. Naopak se nejedná o řešení pro rozpoznání zakódovaných informací s využitím steganografie založené na barvách, pixelech, filtrech nebo LSB. Vychází pouze z magických čísel, hexdumpů a binárních dat. Podporuje obrázky ve formátech png, jpg a gif.

github.com/evyatarmeged/stegextract

nmail

nmail (ncurses mail) je terminálový e-mailový klient pro Linux a macOS. Nabízí podporu protokolů IMAP a SMTP, lokální cache s vlastním Maildir formátem, adresář s automaticky doplňovanými kontakty z přijatých a odeslaných zpráv, možnost prohlížení HTML e-mailů, procházení příloh pomocí externích programů, průvodce pro připojení účtu Gmail nebo Outlook, či možnost kompozice zprávy za pomoci externího editoru.

CS24_early

github.com/d99kris/nmail

Blbinka

výrobci tiskáren a tonerů nebudou mít co žrát.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku