Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Úvaha: Výkon dnešních počítačů od Václav Lev - Přátelé, díváte se na to špatně. Celé toto...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 12. 2002 15:58

    Václav Lev (neregistrovaný)

    Přátelé, díváte se na to špatně. Celé toto odvětví počítačů jednoduše potřebuje odbyt a co nejvíce vyždímat. Řeknu vám, já jsem si před mnoha a mnoha lety u počítačových her užil jako už dnes dlouho ne. Nejde o hru a prospěch z ní pro hráče, hratelnost a užitečnost(třeba angličtinu si člověk pěkně zopakuje), jde pouze o peníze. Mít super počítač je prestižní na na tom to celé stojí. Profíků se to sice netýká tak úplně, ale řekněme si, že dnešní grafik, programátor a já-nevím-kdo-ještě je prostě čím-dál-tím-víc línější. Firmy prodávající hard a soft potřebují odbyt, proto te shon někam dopředu do neznáma. Každý zastánce 386tek je trnem v oku výrobců.

    Tento problém je složitější, ale řekl bych k tomu na závěr snad jen to, že se to netýká jen počítačů, ale úplně všeho. Člověk chce ze všeho vytěžit maximum, ať je to příroda nebo genetický kód, prostě co nejvíce. Asi si ale neuvědomuje, že nic nelze těžit donekonečna.

    Lidi, zastavte se, nebo dojdete do cíle.

  • 30. 12. 2002 11:09

    dygot (neregistrovaný)

    Jasne, kseft je kseft, ale to je prave hybna paka pokroku. Podle mne uz nadchazi doba, kdy neni nejdulezitejsi vykon techniky, ale vykon cloveka co ji ovlada. Kdyz je nekdo levej, tak ani na P4 3Ghz neudela napr. peknou grafiku, nebo hudbu atd....
    Ofsem kdyz to nekdo umi, tak mu vykon techniky umoznuje udelat o mnoho vice prace.

  • 31. 12. 2002 10:03

    boss (neregistrovaný)

    Kseft je kseft... ale nemyslim si, ze se jedna o hybnou paku pokroku v pravem slova smyslu. Podivejte se na fakt, ze nejvice prodavana platforma je potomstvem IBM PC. Veskery ten X GHz vykon je z velke casti degradovan spatnou zastaralou architekturou.

    Kde by dnes pocitace byly, kdyby se podobne prosadil treba commodore se svou amigou :( Kdyby byly ryby v riti)