Hlavní navigace

Názor k článku Uživatele už nezajímá výkon systému, podstatnější je ekosystém od Miloslav Ponkrác - „Teraz si ale daj ruku na srdce... To...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 6. 2012 13:17

    Miloslav Ponkrác

    „Teraz si ale daj ruku na srdce... To bol naozaj tak velky problem tieto veci ohnut tak, aby tie veci boli kompatibilne so standardmi(napr. tiene, gradienty,...) ? A aby sa prvky stranky renderovali spravne ?“

    Proč konečně někdo nezačně po právu kritizovat W3C?

    Standardy W3C jsou neúplné, nedomyšlené.

    Kam to W3C dotáhla s XHTML je jenom ukázka toho co dělá se všemi standardy.

    IE implementovalo CSS dříve, než W3C napsal standard CSS. CSS 2 od W3C je tak mizerný standard, že se k němu už nehlásí ani W3C a namísto toho raději vydala opravný CSS 2.1. Jen to trvalo trošičku déle, víc jak desetiletí.

    Stejně teď W3C tvoří HTML5, jenom ho chce tvořit a vytvořit někde do roku 2020–2030. Přesto webdesignéři prosazují debilně HTML5, ačkoli žádný takový standard neexistuje a minimálně deset let ještě existovat nebude. Namísto toho si webdesignéři cucají z prstu a lžou co je HTML5, a každý týden to je jinak.

    Prostě s tímto materiálem W3C ani webdesignéři nepočítají s aktivitou Microsoftu, která dokáže věci implementovat rychleji, než za 13 let (doba vývoje jedné verze CSS od W3C).

    Stejně tak W3C nebyla schopná popsat gramatiku a způsob parsování HTML, a to klidně vydávala řadu verzí HTML. Ale webdesignéři neplivali vztek na hochštaplerskou W3C, ale namísto toho se vztekali na autory browserů, kteří parsovali plně podle standardu – když žádný nebyl, byli plně v souladu se standardem HTML.

    W3C je organizace, která kdyby se do hodiny rozpustila bez náhrady, celému webu by to jenom pomohlo. Nechápu, proč se na W3C neobrací vztek webdesignérů.

    Ostatně XHTML skončilo tím, že autoři prohlížečů vynadali (slušně) W3C do idiotů a vysvětlili jako jeden muž, že jejich kokotiny žádný prohlížeč implementovat nebude. Že sice chápou její nekompetentnost v HTML, XHTML, CSS, ale XHTML 2 už je příliš velký úlet, kterému muselo předcházet velké množství lysohlávek. Takže nikdo to implementovat nebude a tím W3C dovedla XHTML do slepé uličky a musela to odpískat.

    Nenadával bych na MS, především na W3C.