Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Uživatelé Windows: "snazší už to nebude!" od froid - Mandrake 8.0 mám nainstalovaný hned po uvedení a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 5. 2001 8:48

    froid (neregistrovaný)

    Mandrake 8.0 mám nainstalovaný hned po uvedení a jsem s ním velmi spokojen,čeština je super,myslel jsem si ,že počeštěný je jen Redhat.
    Nevím,jestli tyto problémy jsem měl jen já,ale možná i jiní:
    Doporučuji zvolit typ instalace expert,mne ta expres nějak přeskakovala určité položky..
    S fonty jak se zmiňuje autor jsem měl také problémy.Krásně je zde grafická utilitka na konverzi fontů z Windows,vše si najde,nainstaluje:) pokud ty Windowsy máte:)
    Nejsem zase tak zkušený uživatel,ale V KDE s fonty problémy už nemám,ale v aplikacích Gnome jsou stále špatně čitelné a nezjistil jsem kde se v Gnomu dají změnit.POradil by někdo?
    JInak mi přístup na disk přišel celkem pomalý,i když původní nastaveni hdparm bylo lepší než u Redhatu 6.2.Možná je to tím,že např. Kde v Mandrakovi je pěkný žrout paměti. KOnqueror při spuštění jako diskový prohlížeč mi zabere v paměti 12MB a než se to natáhne:( KOupil jsem si další ramku mám 256MB a práce mi teď přijde svižnější.Na dvou instalačníc cd opravdu snad vše:)
    Krásně funguje i update balíčků.JInak velmi doporučuji pro začátečníky www.mandrake.com je tam toho velmi mnoho:))

  • 21. 5. 2001 9:01

    denix (neregistrovaný)

    ja spis odporucuji www.mandrakeforum.com
    ted tam byli mandrake users day kde se resili i ty fonty i kdyz celkove reseni stale nikde nevidim
    jinak na slovensku se zacina se slovak mandrake projektem http://sf.net/projects/sk-mandrake ja sem sice kontaktoval nake lidi z CR protoze sem chtel aby se to udelalo spolecne(vic oci vic vidi), ale asi to byli ti nespravni, nasi ulohou je v sk-mdk udelat neco co vy delate s redhatem, kdyby byl zajem jeste stale je moznost to spojit

  • 21. 5. 2001 13:51

    masca (neregistrovaný)

    Nevim, co s tim vsichni delate, ale me vsechny fonty funguji bezchybne (v Gnome). Mam ale instalaci "beta" a je tam plno dalsich nevychytavek, napr. XMMS pri prehravani zablokuje klavesnici apod. Nemuseli tam cpat to nejnovejsi, ale to, co funguje. Celkove ale zdarila distribuce. Zacatecnikum musim doporucit.

  • 22. 5. 2001 9:56

    Pavel Cisar (neregistrovaný)

    MALY NAVOD JAK OPRAVIT FONTY V MDK 8.0

    Je to proste mily Watsone, staci odstranit hnusne rezy fontu (zadny strach, zbydou jest hezke rezy od Adobe a Biznet). Jak na to ? Tady je navod nevyzadujici hluboke znalosti Linuxu: Spustte Mandrake Control Center, a vyberte nastaveni Fontu. Vyberte odstranit fonty. V dialogu zvolte Jine fonty. Z komba vyberte adresar ktery ma konci na /default/Type1 (pokud mi neverite, tak si obsah daneho adresare nejprve nekam prekopirujte). Objevi se seznam souboru fontu s nazvy, ktere vam nic nereknou :) Zvolte smazat vse a potvrdte. Restartujte X nebo jeste lepe cely system, pokud nevite jak restartovat font server.

    V cem byl problem ? Pokud si instalujete cestinu, tak vam v masine skonci mnoho fontu v ruznych adresarich. Fonty jsou casto stejneho typu (napr. Helvetica, Courier), ale od jinych vyrobcu (Adobe, Biznet, udw etc.). Kvalita je velmi kolisava, ale Adobe a Biznet maji docela hezke fonty. Bohuzel rada programu specifikuje font velice vagne, a tak rozhoduje poradi, v jakem je databaze fontu prohledavana, a jaky rez se najde drive. V dane pripade jsou to vylozene hnusne fonty udw.

    Enjoy

  • 25. 5. 2001 4:36

    Jokem (neregistrovaný)

    Jejky, to se mi to teˇd líbí, když jsou ta ošklivější písmenka pryč. :o)
    A zase se potvrdilo že méně je někdy více (kupodivu).

  • 30. 9. 2001 20:56

    Erl (neregistrovaný)

    Zadnej restart masiny, staci:
    /etc/rc.d/init.d/xfs restart
    Jinak diky za dobrej tip :)