Hlavní navigace

Vánoční softwarová sklizeň speciál

24. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Dnes bude naše pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru trochu nepravidelná. Budeme se spíše bavit a rozjímat, protože jsou tu Vánoce. Čeká nás Humble Indie Bundle, linuxový Steam, pomůžeme Santovi doručit dárky, spasíme duši křesťanskou verzí Ubuntu a ozdobíme v terminálu vánoční stromeček.

Humble Indie Bundle 7

Těsně před Vánoci se rozjíždí, v pořadí již posedmé, akce Humble Indie Bundle. Tu si tentokrát užijí převážně milovníci fantasy a RPG her. Mezi největší lákadlo bezpochyby patří Legend of Grimrock, hra na hrdiny inspirovaná klasikami jako je série Wizardy. Navíc si konečně můžete linuxové verze her propojit se svým účtem na Steamu.

humblebundle.com/, the Humble Indie Bundle 7

Linuxová beta Steamu pro všechny

Valve dalo linuxovým hráčům před vánoci malý dárek, v podobě otevření bety linuxového Steamu všem hráčům. Ano, Steam jste mohli zkusit i bez pozvánky, ale hry jako Team Fortress 2 bylo téměř nemožné nainstalovat. Navíc jste byli připraveni o oficiální podporu ze strany vývojářů.

Úvodní obrazovka linuxového klienta digitální distribuce Steam.

Christmas Eve Crisis

Santovi se při doručování vánočních dárků stala menší nehoda a se svými saněmi se zřítil. Pomozte mu doručit všechny dárky a překonat nástrahy, které jeho práce obnáší. Christmas Eve Crisis disponuje hezkou grafikou a solidní hratelností. Tak tedy „Ho Ho Ho“ a hodně štěstí při vkrádání se lidem do domů.

www.interactionstudios.com/chris­tmasevecrisis.php

Ubuntu Christian Edition

Vánoce jsou křesťanské svátky, proč tedy duchovně nepovznést i operační systém? Pro křesťany tělem i duší je tu Ubuntu Christian Edition. Ta vám umožní velmi efektivně studovat svaté texty a díky filtrování hříšného obsahu pomůže uchránit vaši duši před peklem a zatracením. Hříšným osobám, posedlým ďáblem, vyznavačům metalové hudby a milovníkům pornografie bych tuto distribuci ale nedoporučoval ani v čas vánoční.

ubuntuce.com/index.htm

Vytvořte si vánoční stromeček v terminálu

Na blogu Linux World se objevil zajímavý návod, jak vytvořit vánoční stromeček v linuxovém terminálu. Můžete si ho dokonce „nazdobit“ dle svého vlastního uvážení. Dokonce i milovníci práce v terminálu si mohou užít vánoční atmosféru. Ostatním bych doporučoval spíše vánoční tapetu na plochu.

1+1 blbinka

Ovládatelné vánoční dekorace pro charitu.

CS24_early

A jako bonus tu máme shrnutí roku 2012 z pohledu Googlu. Připravte si kapesníčky, je to dojemná podívaná.

Šťastné a veselé

Celá redakce vám přeje šťastné a veselé Vánoce, co nejméně mrtvých serverů, překopnutých kabelů a hloupých uživatelů. A samozřejmě co nejvíce dárků z našeho skvělého rootovského butiku.

Byl pro vás článek přínosný?