Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zkuste řeč čísel, aneb krátký výtah ze studie Davida A. Wheelera od KLON - Open souce se podle mě pomalu ale jistě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 5. 2002 11:41

    KLON (neregistrovaný)

    Open souce se podle mě pomalu ale jistě stává naboženstvím s plno dogmaty. Věř a Linux bude opravdu nejlepší. Slepí chodí, hluchý vídí a chdým se zvěstje kralovství nebezké, tada otevřené a zadarmo.

    Hlavním problémem Linuxové komunity je nadostatek peněz, proto si ho vybrali. Když je málo peněz není ani pořádnej HW a není na čem kvalitně testovat. Pak vznikají "seriózní" studie.

    Linuxu a *BSD a vůbec Open Source fandím, ale nesmí se z toho stát demagogie.

  • 20. 5. 2002 16:14

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já osobně si také všímám, kdo prováděl podobné testy, a kdo je uveřejnil jako seriózní. Tyto organizace jsou potom pro mě méně důvěryhodné, při větším počtu přehmatů jejich argumenty přestávám brát v potaz úplně, a jsou pro mě v kategorii nedůvěryhodných. Takže si pamatuji Bloor Research a Gnet a k jejím závěrům budu skeptičtější. Totéž platí o panu Wheelerovi, který je schopen uvádět nepravdivá fakta, viz například o běhu Windows pouze na x86. Je to o to smutnější, že se přímo týkají tématu porovnání, a nepravdivými informacemi zde snižuje kredit jedné strany vůči druhé. A takové studie mají být buď seriózní a nestranné.

  • 21. 5. 2002 10:45

    JaRo (neregistrovaný)

    >Totéž platí o panu Wheelerovi, který je schopen uvádět
    >nepravdivá fakta, viz například o běhu Windows pouze
    >na x86.

    V článku jsem našel toto:
    "v současnosti Windows běží jen na platformě Intel x86 a slučitelných procesorech"

    A než začnu pomlouvat, podíval jsem se na údaje přímo k microsoftu, na stránky microsoft.com.
    http://www.microsoft.com/catalog/display.asp?site=656&subid=22&pg=3
    To use Microsoft Windows 2000 Professional, you need:
    Computer/Processor 133 Mhz or higher Pentium-compatible Central Processing Unit (CPU). Windows 2000 Professional supports single and dual CPU systems.

    Takže mi to milí woknousáři hezky vysvětlete včem pan Wheeler lže. Zatím mne to připadá, že tady uvádíte bludy a o OS který používáte toho moc nevíte. Nebo jde o další z mnoha bludů na stránkách microsoftu. Nevěřím že by se takhle požkozoval.(A doufám že nezačnete vytahovat historické win NT, které jely kromě na intelu ještě na nějakých vybraných RISC, NT já osobně dávno nepovažuji za současnost a ostaní jede dle microsoftu skutečně jen na x86 kompatible)

  • 21. 5. 2002 11:36

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    V originálním dokumentu se nepíše o Windows 2000. Viz například větu z originálního dokumentu:

    "Windows CE/ME/NT je škálovatelný na malé platformy, ale nikoliv na velké, a pracuje pouze na platformě x86."

    Takže než začnu pomlouvat, přečtu si o čem je řeč a poté argumentuji.

    V dokumentu je zmiňován hlavně Windows NT, a proto se bavíme o Windows NT. A nevíc, ten drobný rozdíl je, že tam nebylo psáno, že Windows 2000 jede pouze na x86, ale že Windows jedou jen na x86. Tento fakt je tam zmíněn několikrát a jednou je dokonce explicitně vyjmenováno, že mají na mysli sérii Windows CE/ME/NT. Tedy příště Vás prosím, argumentujte vzhledem k uváděným materiálům.

    Dále není pravda, že Windows kromě NT jede vše jen na x86. Pokud na to nepřijdete sám, napovím Vám na konci mého příspěvku.

    Také je strašně hezké, že doufáte, že se nezačne vytahovat Windows NT, ale až si přečtete originální dokument, o kterém je v článku řeč pochopíte, že tam velmi často srovnávají právě Windows NT. A proto se o něm mluví. Pokud chcete odstavit Windows NT z předmětu naší diskuse, pak se prakticky nebavíme o panu Wheelerovi a jeho dokumentu. A já na tento dokument reaguji a píši názory.

    Problém je, že nejsem zastánce MS a rád a celkem často používán Linux. Pouze si myslím, že tento materiál není z těch nestranných.

    Proč to zmiňuji. Zdá se mi, že někteří lidé by kvůli propagaci Linuxu klidně šířili i nepravdy. Jestli se to naučili od MS nevím, ale mě se tento trend nelíbí.

    Linuxu a Open Source nejlépe prospěje, když bude uvádět skutečná fakta. Nic víc a nic méně.

    P.S.: Nápověda: Opravdu si myslíte, že Windows CE jedou jen na procesorem x86 a kompatibilních?

  • 21. 5. 2002 11:56

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Měl bych jen pro přesnost dodat, že první odstavec v mé reakci neznamená, že se v dokumentu nepíše o Windows 2000. Pouze jsem chtěl napsat, že v rámci tvrzení o běhu Windows pouze na x86 procesorech dokument neuvádí, že má na mysli Windows 2000.

  • 22. 5. 2002 12:15

    JaRo (neregistrovaný)

    Velmi se omlouvám. Např. klíčovou větu jsem nějak v textu přeskočil. To je daň za ušetření času při čtení. Máte pravdu, článek má vážně nedostatky.

    A jen malý postřeh:
    Když sleduji své kolegy s windows, nikdo z nich dnes nemá na počítači NT, buď ještě staré win98 nebo win2k občas někdo winXP. No a u těch všech platí, že běží jen na x86.

    No a schválně jsem mrkl k microsoftu na Windows CE. Nabídlo mi to pouze Windows CE . NET (píšou: Microsoft Windows CE .NET, the successor to Windows CE 3.0,...). A dále se můžete dočíst toto:
    Windows CE .NET minimum and recommended
    Computer/Processor Microsoft recommends that your processor be equivalent to a 266-MHz Pentium II or above, 500-MHz is recommended.
    A zase jsem skončil u x86.