Hlavní navigace

Názor ke zprávičce AACS 2.1 prolomena během pár týdnů od Niemand - Vážně nechápu, proč se vydavatelé nedokážou poučit na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 6. 2018 13:08

    Niemand (neregistrovaný)

    Vážně nechápu, proč se vydavatelé nedokážou poučit na datech z desetiletí zkušeností. Kdyby na to nasadili nějakou AI zpracovávající statistická data, dávno by jim řekla, že motivační přístup je mnohem výhodnější než restriktivní.
    Prostě si za žádnou cenu nechtějí připustit, že zvolili fundamentálně špatný přístup. Ty investivce za desetiletí vynalézání ochran by se jim dosti pravděpodobně už několikrát vrátily při použití jiného, tentokráte nerestriktivního přístupu, namísto implicitnímu předpokladu "vy všichni jste zloději". Mohou se zeptat na zkušenosti u GOG/CD Projekt.
    Mimochodem, zatímco vydavatelé zoufale pumpují prostředky do vynalézání ochran a pochybuji, že jim to přináší reálné výsledku, u lamačů ochran to není ani tak otázka investic, jako otázka prestiže. Už kvůli tomuto nesymetrickému přístupu je logické, že vydavatelé jsou s tímto přístupem odsouzeni k tahání za kratší konec lana.