Hlavní navigace

Check-iny se na Androidu přesunuly z aplikace Foursquare do Swarm

Sdílet

Michal Strnad 7. 8. 2014

Pokud se nyní pokusíte dát check-in v aplikaci Foursquare na Androidu, tak budete pravděpodobně překvapeni přesměrováním do obchodu Play, ke stažení dodatečné aplikace nazvané „Swarm by Foursquare“. Důvodem je přesun funkce check-in do této speciální aplikace. Téměř to samé udělal Facebook s Facebook Messengerem. Pokud si nenainstalujete dodatečný Facebook Messenger, tak nemůžete chatovat se svými přáteli.

Foursquare tak bude sloužit výhradně pro hledání nejrůznějších lokací a podniků. Za pomocí vašich preferencí vám nabídne doporučení, které můžete využít. Seznam preferencí si tvoříte v aplikaci, kde si stačí zvolit co máte rádi.

(Zdroj: SvetAndroida)

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2014 10:35

    Jarda_P

    Tedy netusim, co je to ve Foursquare takovy check-in a je mi to uplne jedno. Ale z hlediska zamereni Rootu mi pripada zajimavejsi tohle: http://blogs.wsj.com/digits/2014/08/06/foursquare-now-tracks-users-even-when-the-app-is-closed/ . Jestli je to pravda, tak to je docela zajimave. Pokud to mate nekdo nainstalovane, tak se podivejte, jak se veci vlastne maji.

  • 8. 8. 2014 12:57

    jAM

    Zjednodušeně řečeno jde o to že je tam (v nastavení aplikace) defaultně zapnuté automatické odesílání polohy a ti které máte v přátelích pak vidí že jste poblíž. Dá se to snadno vypnout.

    Na ios se dá ještě povolit použití geolokace zvlášť pro každou aplikaci, před prvním použití se to musí aplikaci povolit, takže tam to podle mně tak velký problém není. Jak je to na Androidu nevím.

  • 8. 8. 2014 13:12

    Jarda_P

    Problem je v tomhle: Starting today, users who download or update the Foursquare app will automatically let the company track their GPS coordinates any time their phone is powered on. Foursquare previously required users to give the app permission to turn on location-tracking. Now users must change a setting within the app to opt out.

    Cili defaultni nastaveni "vypnuto" se potichu zmenilo na "zapnuto" a podle vyse uvedeneho tvrzeni k tomu dojde i pouhym updatem aplikace, prestoze jste predtim mel posilani GPS polohy zakazane. Vsechno, co o vas muze vyzvanit neco co nechcete, by melo byt defaultne off a uzivatel by to musel z vlastni vule povolit. Navic update by mel zachovavat predchozi nastaveni a ne si to nastavit, jak to asi vice vyhovuje marketakum nabo NSA.

  • 9. 8. 2014 0:02

    Lol Phirae (neregistrovaný) 2001:470:6f:----:----:----:----:----

    Pokud to mate nekdo nainstalovane, tak se podivejte, jak se veci vlastne maji.

    Sociální mrdky zásadně neinstaluju. :-P