Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Firefox na Windows 8 s ARM? Microsoft říká NE! od mankind_boost - 1. Window ma hybridni jadro ne mikrokernel 2. Ve...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2012 20:35

    mankind_boost (neregistrovaný)

    1. Window ma hybridni jadro ne mikrokernel
    2. Ve Windows neni kernel moc vyhra - kdyz padne driver padne to cely (jako u monolitickyho), vykon to ma malej zase jako mikrokernel. Pokud neni vyrobce driveru idiot tak vpodstate neni mikrokernel potreba. Naopak, monoliticke jadro Linuxu mam rad, protoze potrebuji plnou silu procesoru (a ne plejtvat procesorovej cas komunikaci modulu jadra)
    3. multithreading (který se do Linuxu dostal až v kernelu 2.6, a výsledek je pořád pomalejší než v NT nebo na Solarisu)

    Dukaz?

    4. moderní FS
    Dobrej for. NTFS je snad ten nejhorsi FS co kdy byl vytvoren. Staci vypadek site a mate z xGB souboru 0B soubory. A kolikrat to ani ta Windousacka obdoba fsck nespravi.

    5 Zahodit a přepsat bych chtěl spíš Linux.
    S timhle castecne souhlasim. To je obecne problem opensource softwaru. Kazdej chce pridavat features, nikdo nechce opravovat bugy a prepsani velke casti kodu nepripada v uvahu.

    6. Uvnitř firem je jeho použití spíše výjimečné. To proto ze firemni PC (kde pracuji zamestnanci) pouziva take Windblows, a synchronizace je jednodussi. Moje osobni zkusenost je take takova, ze admini Windblows nemaji dostatecne znalosti pocitacu na administraci UNIXovych systemu, kolikrat ani poradne neumi s CMD (a priznejme si, ze u firemniho sitoveho serveru graficke rozhrani asi nema vyznam). Dnesni IT skoly uz nemaji uroven co driv.