Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Intel pracuje na 48jádrovém procesoru, bude za pět až deset let od Lael Ophir - Zatím je výrazně více desktopů. Do budoucna se...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2012 18:49

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Zatím je výrazně více desktopů. Do budoucna se předpokládá nárůst podílu touch input zařízení. V řadě případů to ale nejsou klasické tablety. Na tabletu je totiž díky absenci klávesnice obtížné napsat i email delší než "přijdu pozdě".
    http://www.youtube.com/watch?v=t0OLEgCbmVc

    Uživatele vůbec nezajímá, že aplikace používá zlib. Když jsme u balíčkování na Linuxu, tak uživatele naopak velmi zajímá, jestli aplikace poběží na jeho konkrétním systému. V případě Linuxu musí mít uživatel balíček pro konkrétní verzi konkrétního distra, nebo se připravit na větší či menší problémy. Tohle mi přijde jako dost daleko větší problém.

    Ty utility bývají digitálně podepsané, což zajišťuje identifikaci autora a vylučuje modifikaci obsahu.
    U open source nejsou pochybnosti? Nenechte se vysmát. V oficiálních repozitářích nenajdete mnohdy ani MP3 přehrávač. U neoficiálních repozitářů zase nevíte z čeho to kompilovali a kolik malwaru do toho přidali. Výhodou je leda to, že pro to 1% uživatelů se zřejmě moc nevyplatí psát malware. Na příkladu Androidu můžete ale vidět, že s větším rozšířením platformy přichází exploze malwaru.