Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Microsoft Office pro Android je hotový. Se základní verzí zdarma od Sten - ne, to jen ta konkurence není schopná pořádně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 6. 2015 22:03

    Sten (neregistrovaný)

    ne, to jen ta konkurence není schopná pořádně implementovat standard. Co čekáte od autorů, kterým trvalo 9 let zahrnout do standardu popis vzorců ve spreadsheetech?

    Co čekáte od standardu, který má 6 500 stran a jednotlivé části neustále dokola vynalézají kolo, takže spíš vypadají jako dump interní dokumentace deseti různých alfa verzí než jako standard pro informační technologie? Nakonec i samotnému MS trvalo 7 let to správně implementovat. To o „kvalitě“ toho standardu říká poměrně dost. Navíc tam je dost zásadní problém s licencí, protože ta zakazuje se od toho standardu jakkoliv odchylovat. Takže MS těch 7 let porušoval ty podmínky, které vyžadoval od všech ostatních, kdo to chtěli implementovat. To znamená, že podle licence jste vlastně ani nemohl vyrábět dokumenty, které MS Office přečte. Ani se nedivím, že takový zmetek nikdo nechtěl implementovat.

    Vzorce neobsahovala ani ECMA verze OOXML v době, kdy MS veřejně zkritizoval ODF, že nemá vzorce. Pak to tam (evidentně hodně narychlo) dodali.