Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Populární zdravotnický open-source OpenEMR obsahoval spoustu zranitelností od Lael Ophir - Ad nemyslím že s Diktároty se má bojovat...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2018 2:15

    Lael Ophir

    Ad nemyslím že s Diktároty se má bojovat 20 lety rozbomrardování civilistů; co je 500000 - Oni snad Amíci zabili půl milionu Iráčanů? Chápu že Arabové rádi házejí vinu na Amíky, židy, "křižáky" a kdo ví koho ještě, ale je to nesmysl. Toho půl milionu Iráčanů zabili skoro kompletně Iráčané. Šíité začali šlapat do sunnitech skoro jako sunnita Saddám po šíitech, a obě strany se začaly střílet do co šlo. Nutil je někdo do toho? Nutil je někdo zakládat desítky milic, včetně těch vedených kleriky(!)? Nutil je někdo provádět bombové útoky, střílet do davů, odpalovat bomby v mešitách atd.? Přiznejme si to: největším problémem Iráčanů jsou Iráčané, a obecněji největším problémem Arabů jsou Arabové.

    Ad rady, pobídky byly řečeny směrem k obyvatelstvu a to si ho pak rychle svrhne samo - LOL. Například v roce 1991 vypuklo povstání proti Saddámovi. Jeho armáda střílela co to šlo, z děl, tanků, helikoptér, používali lidské štíty, prováděli hromadné popravy, došlo ke spoustě mučení, znásilňování, někteří lidé byli upáleni za živa. Zemřelo cca 200 000 lidí. V roce 1999 při jiném povstání to na místě odnesly menší počty, ale brutalita režimu bylo podobná. Mimochodem jen při Anfal genocide a těch povstáních v roce 1991 Saddám zabil víc lidí, než kolik jich zemřelo po americké invazi.
    https://en.wikipedia.org/wiki/1991_uprisings_in_Iraq
    https://en.wikipedia.org/wiki/1999_Shia_uprising_in_Iraq

    Ad zjisti, kdo mu během toho al-Anfal, tedy v době války s Iránem dodával zbraně a podporoval ho - Amíci podporovali Saddáma proti Íránu, což celkem dovedu pochopit. Zásahy Saddáma proti Kurdům byly podle všeho pro US bodem obratu. Ohledně Kurdů byla později přijata rezoluce RB OSN číslo 688, na základě které US mimo jiné zřídily nad Irákem no-fly zones.

    Ad Proti zásahu proti genocidě nic nemám. - Spousta lidí ano, s tím že nemáme nárok uvalovat na jiné národy svoje standardy. Navíc to celé musí platit Západ, a nakonec na naše vojáky začnou střílet všichni místní, protože je mají za okupanty - jako v Mogadishu :/. Takže jestli vy vidíte nějaký clear cut, tak já ne.

    Ad příklad s EU a Británií... EU nevyjádřila politování, ale začala vyhrožovat že jim to dá sežrat jak bude moct - Je mi celkem jedno, jaké přirovnání zvolíte. Faktem je, že je nemyslitelné, aby někdo proti Británii poslal vojska jen proto, že si svobodně vybrala zahraniční politiku. Rusko bohužel takhle nefunguje, a klidně napadne sousední stát, protože si vybral zahraniční politiku, která Rusku nevyhovuje.

    Ad "ve velkém systematicky falšují volby" je mediální obrat, nikoliv fakt - To je tvrdý fakt. Koukněte na krásný histogram, který ukazuje, jak to vypadá, když volební komise po celé zemi dostanou zadání "strana United Russia musí dostat u vás 50%, u vás 55%, u vás 60%" atd. Volební komise z toho udělají méně okatá čísla jako 50.2%, 54.7%, 61.6% apod. Totéž u volební účasti, a stejně také u prezidentských voleb. A takhle to pak vypadá vynesené v grafu. Všimněte si těch krásných špiček po pěti procentech. To není žádné "občas se prostě něco stane", ani "my máme odznáček demokracie". Ruské volby jsou prostě natvrdo *zfalšované*, prakticky po celé zemi. Bohužel nejen v roce 2011. Začíná vám docházet, že ta podle vás "relativně svobodná země", která podle vás "autokratická... neznamená že je špatná", je ve skutečnosti postavená na podvodu a diktatuře?
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/2011_Duma_votes.svg
    https://arxiv.org/pdf/1205.0741.pdf

    Ad seznam notoricky známých dezinformačních hnojometů; i kdyby pracovali pro Rusko, tak každý má právo říct k věci svoje, i když to ti vybraní, ti správní, označí jako dezinformace - Co to melete za nesmysly? Na prvním místě tu máme svobodu projevu (a na rozdíl od toho Ruska i svobodu po projevu), takže ty hnojomety mohou dále fungovat. Na druhém místě je ten váš relativismus odporný. Nejsou všechny názory stejně kvalitní nebo stejně pravdivé. "Židy/cikány/mus­limy/cizince je potřeba nahnat do plynu" není názor jako každý jiný. "1+1=42" nejsou "alternativní fakta", ale prostá lež. Dělat rovnítko mezi pravdou a lží, s tím že lež je názor jako každý jiný, je nesmyslné, a dovolím si říct že zvrhlé.
    Ty dezinformační hnojomety, ke kterým tolik tíhnete, mají navíc problémy nejen s tím, že píšou na zakázku (například Parlamentní listy dostaly stovky tisíc za příznivé texty o Haškovi, které nebyly označené jako reklama), vytrhují informace z kontextu a zcela volně míchají dohromady informace s komentáři. Ony také publikují informace naprosto bez ověření. Dva příklady za všechny: Parlamentní listy s klidem vydaly články zaslané pány Goldmannem a Binderem. První s název "Tohle vám vyrazí dech. Údajné teroristické útoky v Evropě mají jediný cíl. Chtějí ovládnout naše životy a města. O koho se jedná vás (možná) překvapí!" mimo jiné tvrdí, že cílem teroristických útoků je donutit lidi jezdit ve městě na kolech. Druhý s názvem "Jan Beruška: Trump jako Havel aneb Návrat humanitárního bombardování" mimo jiné tvrdil, že Američané práškují Syřany chemtrails. Když to prasklo, tak články prostě tiše smazali. Druhý příklad je aprílový článek na tyden.cz, podle kterého vláda darovala Brdy Amíkům. Text přebrala spousta dezinformačních hnojometů, které čtenářům vysvětlily, že vlastizrádná vláda zaprodala republiku tím že darovala území Amíkům (proč oddělovat informace od komentáře, že?), dezinformační experti podobné texty přeposílali v hromadných mailech atd. Samozřejmě se tahle hovada neobtěžovala ověřit si to na ministerstvu obrany nebo na vládě. A neobtěžovala se ani přečíst ten článek(!), protože mimo různých absurdit také končil slovy "Takže pro čtenáře, kteří dočetli až sem, nezbývá než dodat: Apríl!". Dezinformační hnojomety mají ten popisný název z velmi dobrých důvodů.
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/parlamentni-listy/r~b0558610268b11e7afda0025900fea04/
    https://hlidacipes.org/velezrada-ceske-vlady-tajne-darovala-brdy-americke-armade-pisi-dobre-informovane-weby/

    Ad "Rozpad Sovětského svazu byla největší tragédie, *protože* se miliony rusů najednou ocitli za hranicemi a doma zavládl na roky chaos a bezvládí" - Ne, Putin neřekl přesně to co jste napsal. Nebylo tam žádné "protože", které je v té vaší větě vylhané, a přitom naprosto klíčové.