Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Servery Spotify přechází z Debianu na Ubuntu od Ľubomír Mlích - > Podsouváte mi něco, co jsem neřekl. Ano,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2014 11:40

    Ľubomír Mlích (neregistrovaný)

    > Podsouváte mi něco, co jsem neřekl. Ano, většina práce, která stojí za Ubuntu a Linux Mintem, se dělá v Debianu, nikde jsem ale nenapsal, že ty deriváty nemají žádnou přidanou hodnotu.

    To jsem nechtěl, omlouvám se. Kdybych ale chtěl tvrdit, že 'většina práce, která stojí za Ubuntu a Linux Mintem, se dělá v Debianu', zamyslel bych se nad tím, čím můžu toto tvrzení podepřít. Třeba nějakou statistikou počtu řádků změněných ve zdrojových kódech jednotlivých projektů za určité období - ovšem otázka je, jestli by to bylo vypovídající. Třeba by to byl námět na dost kontroverzní článek, aby byl zajímavý :)

    Takto to vypadá jako očerňování, přestože to tak možná myšleno nebylo. Ale to já, ani jiný čtenář, tak snadno nepozná.

    > Pokud se do jeho vývoje zapojí jako do svého upstreamu subjekty, které z něj čerpají, a zůstane tam dostanek lidí, pro které je atraktivní vyvíjet "jen" platformu pro ostatní, tak to může fungovat pěkně.

    Nemám vůbec šajnu kdo všechno do Debianu přispívá, ale když jsem tudle četl nějaké zprávy o složení komise, která měla rozhodovat o tom, jaký bude primární init systém v Debianu, tak někteří lidé na diskuzích křičeli, že tři ze sedmi členů komise jsou placení Canonicalem. Jeden byl tuším bývalý zaměstnanec Canonicalu, druhý bývalý vývojář init systému, který propagoval Canonical a tak. Z tohoto bych udělal dost možná příliš odvážný závěr, že Canonical k vývoji Debianu přispívá, když ne jinak, tak rozhodováním v komisích :). Myslím si, že se o vývoj Debianu minimálně zajímají a když by se jim zdálo, že dochází k nějakým problémům, tak můžou zkusit nějak zasáhnout nebo začít používat jako základ jinou distribuci.