Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Valve: konzole se SteamOS budou mít i grafiky AMD od petík - Určitě netvrdím, že tam nepojedou hry, které Steam...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2013 10:34

    petík (neregistrovaný)

    Určitě netvrdím, že tam nepojedou hry, které Steam prohlásí za způsobilé běhu na Linuxu. Jde o to, že vývojáři her potřebují konkrétní prostředí - 1 distribuci, nejlépe 1 hardware nebo alespoň jedno rozhraní, které všechny odlišnosti skryje.

    Linuxová konzole je něco jiného než PC s Linuxem minimálně v tom, že se bude předpokládat, že ji bude moci používat BFU a nebude vůbec vědět, že je tam Linux. To znamená, že zakoupená hra __MUSÍ__ fungovat ihned po instalaci bez jakýchkoliv zásahů uživatele. Konzoloví hráči předpokládají, že když do stroje strčí DVD (u steamu stáhnou hru), tak budou hrát. Něco jako vygooglování řešení konkrétní chybové hlášky se nepředpokládá.

    3 HW konfigurace se dají otestovat. 1 HW konfigurace už se i vyplatí optimalizovat. 50 různých ditribucí v 500 různých verzích - o tom se jen řekne "Mohlo by to fungovat" = v 1 z nich to ověřeně jede.

    Pokud bude chtít Steam podporovat Linux obecně, tak bude muset nabídnout nějakou testovací aplikaci, která prověří uživatelovu konfiguraci HW a SW a řekne mu "tohle ti pojede a tohle ne".