Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Zahájeny předobjednávky nástupce OpenPandora od kaliszad - Asi máte pravdu, mobilní systémy často jsou lepší...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 5. 2016 22:35

    kaliszad
    Stříbrný podporovatel

    Asi máte pravdu, mobilní systémy často jsou lepší volbou. Kde ale vidím velkou výhodu je, že je to ARM zařízení se vším všudy na plném Debianu a tedy s podstatně lepší podporou než mnoho Androidích zařízení. Podle toho, jak zařízení vypadá (tedy odolně), bych si troufnul nasadit zařízení např. ve spojení s nějakým speciálním senzorem v produkci. Např. při měření puklin ve velkých ocelových produktech se často používají dost příšerná zařízení typu Windows Mobile 6.1 s jakýmsi ultrazvukovým zářičem. Jsem si jist, že taková legrace hravě bude stát víc jak 1000 € a k tomu ještě software a support.
    Dragonbox Pyra by asi výpočetní část mohl zastat skvěle s lepším displejem. Zbýval by jen jednoduchý senzor s tlačítkem na zapnutí a vypnutí. Pomocí gameboyových tlačítek by se programy ovládaly i v rukavicích poměrně dobře, nejspíš lépe než titěrné rezistivní displeje. Těžko říct, ale tohle bych viděl jako takové ucelenější handheld RaspberryPi se zajímavou klávesnicí, displejem a dořešeným napájením.