Hlavní navigace

Názor k článku Hlasujte v anketě CZECH OPEN SOURCE 2006 od František Brakon - Máte 10x rychlejší kód, který je nepřehledný, nesnadno...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 3. 2006 23:06

    František Brakon (neregistrovaný)
    Máte 10x rychlejší kód, který je nepřehledný, nesnadno rozšiřitelný a špatně se udržuje. Gratuluju. Nebylo by výhodnější to přepsat do assembleru? Možná by se to zrychlilo ještě víc. Vašemu přístupu se říká "premature optimization" a je to špatné, špatné, špatné. Ale to vlastně není důležité. Hlavně že to funguje. Víc takových fungujících projektů.

    Co se verze PHP5 týče, já bych se nebál označit za použitelnou i některou z přechozích verzí. Kdo to s PHP myslel vážně, nasadil minimálně do testovacího prostředí už RC2. Ale to je na zvážení každého, jestli se začne učit/využívat co nejposlednější verzi, aby byl včas připraven, anebo bude čekat až to vyjde "ostré s razítkem ministerstva informatiky". Přesto v changelogu vidím "version 5.0.4 31-Mar-2005", to je 31. 3. 2005, zkreslujete o dva měsíce. Ale nebuďme úzkoprsí. Měl jste další rok na to, abyste zahodil podporu PHP4 a vyházel všechny nutné bastly. Udělal jste to? Ne! Kolik let ještě budete čekat? To každý projekt necháváte tak jak byl, bez údržby? Hlavně že to "funguje", že ano.

    Abych vysvětlil stále nepochopené:
    "lamoidní" tomu říkám proto, že se mi nelíbí kód (hodnotím dle vlastních zkušeností a z naznačených důvodů)
    "jednovečerové" tomu říkám proto, že to jde napsat za jeden večer :)

    Opravdu si myslíte, že Texy! patří mezi ty ostatní programy?