Hlavní navigace

Legends

31. 3. 2006
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Obsáhlé jsou možnosti a hranice lidského bytí. V jednom okamžiku pracujete jako správce sítě pro nejmenovanou firmu, hned nato vás unesou mimozemšťané a dostanete se do koloběhu nelítostných soubojů na život a ještě častější všudypřítomnou smrt. V jaké hře je takový kariérní antiskok možný? Přinášíme vám pohled do svižné akce Legends.

Legends je zástupcem kategorie online multiplayerových 1st person akcí. Programátoři však dodali tomuto typu novou dimenzi poskytnutím jetpacku. Pro neznalce se jedná o malou krabici na vašich zádech umožňující levitaci ve vzduchu. Nepřátelé mohou nyní překonávat vzdálenosti rychleji, útočit z neočekávaných pozic a utvářet neobvyklé formace. Díky tomu se také bitvy odvíjejí na rozlehlých bojištích. Legends je stále ve vývoji, ale již nyní se jeví jako kvalitní 3D akce. Příběh se mnohým může zdát křečovitější, ale něco do sebe přeci jen má. Pojďme si ho trochu přiblížit.

Legends 1

Náš hrdina alias vy pracoval coby správce sítě. Nebyl prací zvláště nadšen, zkrátka pouhá rutina. Jednou když přišel domů, podíval se na Akta-X a Screen Savers a … Pak se to stalo. Neznámá síla s ním omlátila větší část nábytku a orazila stěny. Když se probral z bezvědomí, byl absolutně chladný co se nervů týče. Teprve po chvíli pocítil bolest, která však posléze ustoupila. Uvědomil si, že nedýchá vzduch. Byl zmaten a zaskočen svým klidem. Krátce nato jej oslovil hlas, nepatřící však žádnému z lidí. Zde příběh pomalu končí. Později se dovídáme, že zotročené lidstvo se vraždí v soubojích, které slouží pro pobavení alieních diváků. V podstatě přenesené koloseum.

Legends 2

Nejste sice Russell Crowe, ale přeci jen možná něco zmůžete proti nepřízni osudu. Prokažte své schopnosti. Samozřejmě doba postoupila a tak kopí či meč nejsou v aréně příliš platné. K dispozici máte řadu futuristických zbraní složitých názvů.

Legends 3

RJ-56a Modulated Pistol – Nekonečno munice, rychlá kadence. Zbraň se dodává v základu, záruka dva roky či sto zastřelených.
IonCannon – Čítá dvě stě nábojů, lehčí poškození. Horst Fuchs však doporučuje.
DiscLauncher – Připomíná klasiku z UT. Patnáct disků nesoucích smrt na svém obvodu.
Z dalších jsou to GrenadeLauncher; SI43 RailGun; Plasma Cannon či Mortar Cannon. Podrobnější popis naleznete na stránkách hry. Myslím si však, že na zbraně si uděláte obrázek po chvíli hraní sami. Krom nich nalezneme také moduly přinášející bonusy.
Energy; Ammo; Shield; Repair Module – není složité odhadnout, co nám dodají.
Samozřejmě je nabídka mnohem bohatší. Z hlediska strategie se také hodí nástražné miny či granáty. Rovněž herní módy jsou rozmanité. Od klasických Capture the Flag, neopomenutelného DeathMatch k unikátnějším CAH, Arena, Duel, War. Pravidla nebývají složitá a během sedmi až osmi smrtí se je naučíte.

Legends 4

Jsme názoru, že Legends má kvalitní základnu Torque enginu a ambice stát se něčím více než průměrem. Dosavadní nápady nejsou špatné, nabízejí hráčům něco nezcela tradičního. Zatím však vidíme nedostatky hlavně ve vykreslení zbraní a postav. Rázná, svižná hudba, která se ozývá v pozadí, perfektně ladí s dějem probíhajícím na obrazovce. Jednou ze skvělých vychytávek je nahrání si záznamu hry. Máte-li pocit, že vrcholící řež nemá obdoby, jednoduše si ji lze archivovat v podobě in-game videa. Hratelnost je zpočátku složitější, ale nic nepřekonatelného. Ovládání je založeno na tradici, tudíž do něj proniknete pohodlně. Libým se mi jeví přepínání mezi první a třetí osobou či krátký zoom umožňující lépe zaměřit protivníka. Nevýhodou se může jevit počet hráčů. Legends je uzpůsoben spíše pro masovější bitvy čítající kolem dvaceti bojovníků. Pokud nenaleznete dostatek oponentů a spoluhráčů, není hra tolik atraktivní.

CS24_early

Legends 5

Shrnu-li poznatky o Legends, jedná se o povedenou akční hru s novými nápady a zapracuje-li na sobě, čeká ji barvitá budoucnost. Dosti však již velkých slov, sami si udělejte představu o údělu gladiátora dnů příštích. Nadešel čas Legends.

Máte-li gladiátorskou náladu či prostě chcete jen tak někoho zastřelit, stáhněte si ze stránek poněkud objemnější instalátor (cca 111 MiB). Nabídnuta je i forma čím dál tím víc populárnějšího torrentu. Po stáhnutí prostě jen spustíte instalační skript a zvolíte destinaci instalace. V daném adresáři pak spustíte ./runlegends. Ať přežije silnější.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku