Hlavní navigace

Názor k článku Linuxový malware vypíná antiviry, krade hesla a šíří se dál po SSH od O - Kdo říkal, že je na tom něco nestandardního?...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2018 14:57

    O (neregistrovaný)

    Kdo říkal, že je na tom něco nestandardního? Já říkám jen tolik, že když je konfigurace zašitá někde v /etc/něco/kdo­víco/jelito/ko­pyto.conf a nějaký matlák uživatel se k tomu jednoduše neprokliká (ale třeba si vygooglí, jak to zprasit), tak to není vůbec nic ve prospěch bezpečnosti a je blbost to takto prezentovat. To je to, na co narážím. Systém se nestává bezpečnějším tím, že je složitější, kolikrát je to spíš naopak, zvlášť pokud se dostane do rukou fušerovi, co jede slepě podle "zaručených" návodů.
    A když jsme u těch Windows, tam se přece dá taky nastavit, že pro akci vyžadující eskalaci práv je třeba zadat heslo. A naopak, i v Linuxu můžu mít sudo bez hesla. A ty bláboly o tom, že je nutné Windows reinstalovat co dva týdny, svědčí o tom, že jsi nejspíš jeden z těch linuxových puberťáků, co si myslí, že když budou blbě lhát o Windows, tak Linux bude o to lepší. Víc než 20 let profesní praxe s Linuxem už mě dávno vyléčilo z představ, že je to takový zázrak, jak se ho někteří rádoby velcí borci jako ty snaží prezentovat.