Hlavní navigace

Názor k článku Potrava pro vaši Fedoru - snadno a rychle (2) od Jan Zich - Super, dik. Tohle je idealni zachytny bod. Ted...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2004 13:02

    Jan Zich (neregistrovaný)

    Super, dik. Tohle je idealni zachytny bod. Ted uz aspon mam jistotu, ze kdyz neco nainstaluju jednim nebo druhym, tak je to jedno ...

    Vcera jsem si cetl nejake zaklady o rpm a uvedomil jsem si, ze rpm skutecne MA nekde cetralni databazi nainstalovanych balicku. Takze ted se to pokusim shrnout do jednoho odtavce - opravte me, jestli neco rikam spatne.

    Kdyz to reknu hodne zjednodusene, tam rpm je relativne "jednoduchy" program, ktery umi nainstalovat/odinstalovat balicky a pripadne vypisovat informace o jiz nainstalovanych. Apt a yum slouzi potom k tomu, ze najdou a stahnou balicky na internetu (v danem seznamu repozitaru), vyresi zavilosti, stahnou pripadne chybejici balicky a predhodi to rpm. Je to OK?

    Kdyz jsem to tedy rekl takto, tak se zda, ze je jedno, jestli mam pouzivat apt nebo yum. Ale urcite to neni - urcite existuji lide, kteri by se bili za jeden z nich do krve :-) Lze nekde najit srovnani? Nebo existuje jeden duvod proc ten a ne onen? Ma treba jeden vice repozitaru? Je jeden z nich nejak chytrejsi?

    No budu hledat sam. Zatim dik.