Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (11. 12. 2019)

11. 12. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vyzkoušíme svobodnou alternativu k Outlooku, zkonvertujeme si pár multimediálních souborů, podíváme se na klienta pro práci v cloudu a vyzkoušíme aplikaci pro práci s audiem.

Freelook

Na Electronu postavený emailový klient, který je svobodnou alternativou Microsoft Outlook. Stejně jako jeho komerční vzor umí přijímat a odesílat poštu z Hotmailu, Outlooku, Office 365 nebo z desktopové aplikace. Stejně tak umí systémové notifikace, detekci síťového připojení, přepínání mezi jednotlivými účty nebo možnost blokování reklamy.

github.com/eNkru/freelook, 1.0.0

MystiQ

Grafické uživatelské rozhraní pro nástroj FFmpeg. Ten umí načíst audio a video soubory různých formátů a pak je překonvertovat do formátů jiných. MystiQ pak k němu přidává intuitivní grafické rozhraní se spoustou přednastavených možností, díky nimž pak můžete požadovanou konverzi provést na pár kliků. Pokročilí uživatelé samozřejmě můžou nastavit všechny detailní parametry konverze.

mystiq.swlx.info,0.3.2

Nuxeo Drive

Klient pro oboustrannou synchronizaci lokálních souborů a souborů uložených na platformě Nuxeo. Výhodou je samozřejmě přístup k vašim datům kdekoli, kde máte připojení k internetu. Pokud ho však nemáte, pak program jednoduše pokračuje s poslední staženou verzí a hned po připojení automaticky sychnronizuje. Umožňuje také práci více uživatelů a v případně konflitu verzí nabídne řešení. Aplikace je bezpečná a integrovatelná do lokálního systému.

github.com/nuxeo/nuxeo-drive, 4.4.0

Tunepack

Otevřená desktopová aplikace určená pro vyhledávání a stahování zvukových souborů ve vysoké kvalitě. Výsledky vyhledávání lze setřídit podle názvu, kvality nebo formátu. Kromě toho umí i vypálit zvukové CD nebo odeslat soubory na USB disk. Je to celkem šikovný nástroj pro diskžokeje nebo pro kohokoliv, kdo se zabývá hudbou.

CS24_early

tunepack.io, 1.2.1

Blbinka

V době internteru už téměř neexistuje soukromí. Jdete někam na večeři, tam si vás vyfotí recenzent restaurací a průšvih je na světě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.