Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (27. 11. 2019)

27. 11. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si přehrajeme pár videí z internetu, zahrajeme si hry v emulátorech, vyzkoušíme nový fork GIMPu a řekneme si o programu pro práci s Gitem.

ElectronPlayer

Jak název napovídá, jedná se o přehrávač založený na Electronu. Umí přehrávat videa z Netflixu, Youtube, Twitch, Floatplane, Hulu, Amazon Prime Video a dalších služeb. Videa umí samozřejmě přehrávat v celoobrazovkovém režimu. Kromě základních funkcí přehrávače nabízí i možnost blokování reklamy.

github.com/oscartbeaumont/E­lectronPlayer, 2.0.7

Nostlan

Front-end pro spouštění emulátorů videoher. Sám vlastně nic neemuluje, jen zjednodušuje spouštění her za pomoci softwaru třetích stran. Do jeho portfolia patří Dolphin, (Wii, Gamecube, Virtual Console), Cemu (Wii U), Yuzu (Switch), Citra (3DS), melonDS (DS), MAME mGBA (GBA), PCSX2 (PS2), RPCS3 (PS3) a Xenia (Xbox 360).

github.com/quinton-ashley/nostlan, 1.5.1

Glimpse

Fork svobodného grafického editoru GIMP. Primárním důvodem jeho vzniku je to, že slovo „gimp“ je v angličtině urážlivé a jeho tvůrci odmítli požadavek na jeho přejmenování. Je založený na verzi původního GIMPu 2.10.12 a kromě odlišného názvu přináší jen několik drobných vylepšení.

glimpse-editor.org, 0.1.0

Gitea

Cílem projektu je umožnit co nejjednodušší způsob nastavení vlastní Git služby. Přes jeho jednoduché webové rozhraní pak můžete jednoduše spolupracovat na tvorbě zdrojového kódu. Je naprogramovaný v jazyce Go, takže umí běžet na všech platformách, které tento jazyk podporují. Vznikl původně v roce 2016 jako fork programu Gogs, ale od té doby se již hodně změnil.

root_podpora

gitea.io/en-us, 1.10.0

Blbinka

Taky vás občas vyděsí stav vašeho účtu? Věřte, že může být i hůř.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.