Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (11. 2. 2015)

11. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni se podíváme na pokročilé přehrávání filmů. Uděláme si databázi oblíbených snímků a vytipujeme oblíbenou hudbu podle počtu přehrávání. Také pobrouzdáme po internetu s novým prohlížečem Vivaldi. Nakonec nesmí chybět ani tradiční blbinka.

MrViewer

Jste nároční fanoušci filmů nebo si prostě potřebujete prohlížení obrázků přizpůsobit plně podle svých představ? To by se vám mohl líbit profesionální videopřehrávač MrViewer, který zároveň trochu působí jako editor. U přehrávaných snímků můžete razantně měnit jejich barvu a další vlastnosti obrazu. MrViewer je také vhodný pro prohlížení obrázků. Někomu ale nemusí vyhovovat poměrně nepřehledné uživatelské prostředí.

Softwarová sklizeň (11. 2. 2015) - obrázky k článku

sourceforge.net/projects/mrviewer/, 2.6.9

FunkBox

Najít dokonalý přehrávač hudby není snadné. Dalším kandidátem o čestné místo ve vašem srdci je FunkBox. Tento kus softwaru má zajímavou vychytávku. Přehrávanou hudbu umí automaticky hodnotit a pomocí algoritmu tvořit co nejideálnější náhodný playlist. Někomu může imponovat i minimalistické uživatelské prostředí. FunkBox je momentálně v rané fázi vývoje, proto nemusí fungovat úplně ideálně.

funkbox.sourceforge.net/, 0.1

VideoMer

Máte bordel ve filmech? VideoMer je takovou osobní databází filmů, seriálů a dokumentárních snímků. Jednoduše vyhledáte film, ten se vám z databáze doplní o informace a vy ho propojíte s audiovizuálním souborem. Poté stačí vždy jen kliknout na obálku snímku a můžete se pustit do sledování ve vámi určeném přehrávači.

Softwarová sklizeň (11. 2. 2015) - obrázky k článku

sourceforge.net/projects/videomer, 0.1.8

Vivaldi

Vivaldi by se dal považovat za duchovního nástupce Opery. Prohlížeč je postavený na projektu Chromium – má tak stejné jádro, což není k zahození. Duší je to ale stará dobrá Opera se všemi technikáliemi. Potěší i netradiční vzhled, který se současnému trendu poměrně vymyká. Jak se ale bude Vivaldi vyvíjet, ukáže teprve čas.

CS24_early

Přehled historie kompletně přebraný z Chromia

vivaldi.com, 1.0.94.2

Blbinka

Blíží se Valentýn a s ním i „událost“ filmové sezóny. Submisivně smýšlející ženy budou tahat své partnery na film Fifty Shades of Grey. Pokud budete náhodou do kina zavlečeni také, zkuste si v hlavě přehrávat tento povedený lego trailer.

Byl pro vás článek přínosný?