Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (28. 1. 2015)

28. 1. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni se naučíme hrát na klavír nebo kytaru, namalujeme si nějaký obrázek, prohlédneme si fotky a zveřejníme pár zajímavých zpráv pomocí sociální sítě Twitter. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka, tentokrát widgetová.

Choqok

Na aktualizaci Choqoku jsme si museli počkat skoro rok a půl. A co aktualizace tohoto povedeného twitterového klienta vlastně přinesla? V první řadě konečně zvládá náhledy obrázků v příspěvcích. Dále také umí lépe krátit url adresy v textech, což ušetří tolik potřebné znaky. Vývojáři také zapracovali na stabilitě programu a odstranili pár bugů.

Softwarová sklizeň (28. 1. 2015) - obrázky k článku
Zdroj: choqok.gnufolks.org

1.5, choqok.gnufolks.org

Sight Reading Trainer

Znáte programy, které učí začátečníky psát všemi deseti prsty na klávesnici? Sight Reading Trainer je podobný typ softwaru, ale učí hrát na klavír.  V okně běhají noty a podle nich se zvýrazňují jednotlivé klávesy. Žák pak musí ve správný okamžik zvládnout stisknout tu správnou klávesu. Je to jednoduché a účinné. Kromě klavíru pomáhá software i hráčům na kytaru. Stačí si vybrat jen typ hudebního nástroje.

Softwarová sklizeň (28. 1. 2015) - obrázky k článku
Zdroj: sourceforge.net

1.0, asymptopia.org/sightreadingtrainer

Purplekoala

Softwaru na malování není nikdy dost. Purplekoala nenabízí kromě minimalistického designu moc funkcí. Na druhou stranu je software nenáročný a na takové to domácí malování stačí. Nevýhodou však je, že výsledný obrázek nelze uložit do jiného formátu než PNG.

Softwarová sklizeň (28. 1. 2015) - obrázky k článku
Zdroj: sourceforge.net

1.0, purplekoala.sourceforge.net

Simple BPG Image viewer

Chcete jednoduchý prohlížeč obrázků ve formátu BPG? Tak to vám může vyhovovat program s kreativním názvem Simple BPG Image viewer. Jak už jméno napovídá, obsahuje absolutní minimum funkcí. Navíc potěší jednoduchá instalace přes balíček DEB.

CS24_early

1.11, github.com/asimba/pybpgviewer

Blbinka

DISPLIO je zajímavá mašinka, která slouží jako zobrazovač widgetů v reálném světě. Můžete si tak třeba prohlížet tweety nebo jen stahovat nové informace o počasí. Autoři navíc vsadili na elektronický inkoust, a tak by zařízení mělo vydržet i přes svou menší velikost poměrně dlouho.

Byl pro vás článek přínosný?