Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (14. 2. 2018)

14. 2. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na pomocníka pro převod videa do GIF, přepíšeme staré údaje autora v git commitech, představíme si GUI pro Redis a spojíme soubory obsahující historii z Firefoxu.

GifTuna

Multiplatformní nástroj pro vytvoření GIF animace z videa. Využívá kolekci svobodného softwaru FFmpeg, která pracuje se spoustou formátů. V okně aplikace lze nastavit výstupní rozměry animace, snímkovací frekvenci a režim palety. Součástí je i náhled videa s možností posuvu mezi jednotlivými snímky. Dvěma kliknutími je možné animaci fyzicky uložit na disk.

giftuna.io/, 1.0.7

Git Rewrite Tool

Nástroj v příkazové řádce pro přepsání historie Git repozitáře jednoho nebo více autorů (resp. commiterů). Umožňuje aktualizovat commity konkrétního autora, v nichž jsou uvedeny jeho staré údaje (jméno, e-mailová adresa). Pomocí dalších dostupných příkazů lze vypsat všechny autory, zjistit jméno a e-mailovou adresu aktuálního uživatele nebo nastavit jeho nové údaje do Git konfigurace.

github.com/crazy-max/git-rewrite-author, 1.1.1

Redis Browser

Jednoduché grafické uživatelské rozhraní pro Redis. Jde o GUI pro NoSQL key-value úložiště často propagované jako primitivní mezipaměť, ale využívané i jako databáze nebo zprostředkovatel zpráv. Nabízí podporu pro rozšířený datový typ JSON pro Redis – ReJSON. GUI je postaveno na webových technologiích Electron a Vue.js.

anandtrex.github.io/redis-browser/, 1.0.3/p>

Firefox History Merger

Pomocník pro spojení historie procházení prohlížeče Mozilla Firefox uložené v několika databázových souborech (places.sqlite). Zároveň dokáže zobrazit informace o těchto souborech a o faviconách, optimalizovat velikost databáze s historií, či opravit favicony uvnitř places.sqlite. Firefox History Merger pochází od tvůrce nástroje Git Rewrite Tool.

UX DAy - tip 2

github.com/crazy-max/firefox-history-merger, 1.58.0

Blbinka

Winamp pro Linux bez triků? Musíme se ovšem vrátit na počátek tisíciletí a otevřít prohlížeč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku