Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (17. 2. 2016)

17. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes si vyzkoušíme efektivní vyhledávání souborů, nastavíme herní myš, vyextrahujeme odkazy z PDF a nakonec vytvoříme katalog fotografií. Nebude chybět ani blbinka.

ANGRYsearch

Jeden z mála vyhledávacích nástrojů pro linuxové systémy, který následuje vývojáře takových projektů, jako jsou Everything Search Engine, MaterSeeker nebo Hddb File Search. Nabízí přesný opak oproti pomalým vyhledávačům a průzkumníkům, nástrojům dostupným pouze v CLI, programům silně integrovaným se souborovým manažerem nebo projektům založeným pouze na full-textovém vyhledávání. Aplikace provádí okamžité zobrazení výsledků, jejich řazení podle kritérií, zajímavostí je pak dvojice režimů (lite a full), z nichž jeden zobrazí pouze název a umístění, zatímco druhý se stará o výpis všech důležitých údajů o souborech.

github.com/DoTheEvo/ANGRYsearch

Razer device configuration tool

Konfigurační nástroj pro myši Razer. Projekt je postavený na razerdu, což je daemon běžící na pozadí, který provádí základní privilegované přístupy k hardwaru. Podporuje různé série a konkrétní modely periferií. Jejich výpis je dostupný na stránkách vývojáře Michaela Büsche. Jako konfigurace je myšleno nastavení frekvence a rozlišení, povolení nebo zakázání LED kontrolek rolovacího tlačítka a loga výrobce, stejně jako přizpůsobení funkčnosti tlačítek. Nastavení pro konkrétní myš lze ukládat až do 5 různých profilů.

bues.ch/cms/hacking/razercfg.html, 0.33

PDFx

Pomocník pro extrakci metadat a odkazů z lokálního nebo vzdáleného PDF dokumentu. Je schopen detekovat pdf, url, arxiv a doi reference, umožňuje paralelní stahování odkazovaných PDF souborů. Výstup je možné ukládat ve formátu JSON nebo jako text. V neposlední řadě nabízí i vyexportování čistě textového obsahu. PDFx je k dispozici jako nástroj v příkazové řádce nebo jako Python balíček.

www.metachris.com/pdfx/, 1.2.4

vvvP

Aplikace pro katalogizaci velkého množství digitálních snímků (včetně RAW) a udržování pořádku ve vlastní sbírce fotografií. Jedná se o multiplatformní nástroj (Linux, OS X, Windows), který si poradí s výměnou katalogů (sbírek) mezi těmito platformami připojením obou stran k serveru ve stejné síti. Důležité je zmínit, že katalogy se chovají jako samostatné soubory. Proces zálohování se tak může stát mnohem jednodušším.

CS24_early

vvvp.sourceforge.net/, 1.1

Blbinka

Jeden z největších trhů s chytrými telefony představuje Indie. Se svými více než 220 milióny uživatelů zaujímá druhou příčku hned po Číně. Tamní společnost Ringing Bells je dalším dravým konkurentem, který na svůj nový 3G telefon nalepí cenovku s takřka zanedbatelnou částkou sedmi dolarů. Představení chytrého telefonu s názvem Freedom 251 je naplánováno na den vydání této sklizně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku