Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (20. 1. 2016)

20. 1. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes využijeme nástroj pro sledování ranku webových stránek, vyzkoušíme tvořič online her ve 2D i 3D, otestujeme aplikaci pro vytváření ručně (myší) psaných poznámek a nakonec zautomatizujeme zálohování složek. Nebude chybět ani blbinka.

Serposcope

Komplexní nástroj pro monitorování ranku webových stránek využitím služby Google. Umožňuje sledovat libovolný počet klíčových slov a internetových stránek. Poskytuje funkci pro průběžné porovnávání úspěšnosti vybraných stránek s ohledem na konkrétní klíčová slova. Dokáže vyhledávat na základě zadaného města nebo země a zobrazit tak pouze lokální výsledky. V případě sledování ranku stránek klientů či zákazníků lze spravovat i několik uživatelských účtů, resp. profilů. Serposcope je možné rozběhnout na desktopu nebo na serveru.

serposcope.serphacker.com/, 2.1.0

Superpowers

Multiplatformní tvořič online 2D i 3D počítačových her, fungující jako HTML5 integrované vývojové prostředí, které podporuje dodatečnou instalaci pluginů a nabízí spolupráci na projektech s kolegy. Díky rozšiřitelnosti se naštěstí nemusíme spokojit pouze s tvořením 3D modelů, aplikováním zvukových efektů, budováním scén nebo psaním skriptů. Superpowers používá jako skriptovací jazyk TypeScript. Při testování her je vhodné používat prohlížeč Google Chrome, neboť jsou aplikace postaveny na NW.js runtimu.

superpowers-html5.com/, 0.19.0

MrWriter

Aplikace pro vytváření a ukládání poznámek psaných rukou (tedy tahem myší), inspirovaná projektem Xournal. Na rozdíl od něj se zaměřuje pouze na psaní na čistém podkladu, spíše než na anotaci PDF dokumentů. MrWriter nabízí podporu pro importování již existujících XOJ souborů (např. právě z Xournalu). Ačkoliv neumí komentovat obsah PDF dokumentů, poradí si s exportem nově vytvořeného projektu do tohoto formátu. Opět vývojáři mysleli na uživatele různých operačních systémů.

github.com/unruhschuh/MrWriter, 0.0.2

pyCompry

Python skript pro automatizované zálohování složek. Celá věc funguje tak, že jakmile dojde ke spuštění (s náležitými vstupními a výstupními argumenty), skript zkontroluje výstupní složku pro v minulosti vytvořený ZIP soubor a následně vytvoří nový archiv s obsahem aktuální vstupní složky. Pro plnohodnotnou automatizaci je třeba využít crontab (CRON TABle) soubor. Zálohy se pak mohou provádět automaticky třeba denně.

CS24_early

sourceforge.net/projects/pycompry/

Blbinka

Filmový snímek Zachraňte vojína Ryana od režiséra Quentina Tarantina… Moment? Jak by jeho ztvárnění tohoto oscarového filmu asi vypadalo?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku