Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (18. 8. 2021)

18. 8. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si synchronizujeme titulky, uděláme si pořádek v MP3 přehrávači, připojíme si OneDrive do Linuxu a představíme si moderní RSS čtečku.

SubSync

Nástroj s jednoduchým rozhraním pro automatickou synchronizaci titulků. Synchronizace probíhá díky odposlechu audio stopy, která může být v různých jazycích. Kromě toho je možné provést synchronizaci i s jinými titulky. Stejně tak umí i automaticky rozpoznat kódování znaků a zvládá i zpracování více titulků v dávce.

subsync.online, 0.16.0

FATSort

Nástroj pro příkazovou řádku napsaný v jazyce C určený k setřídění souborů na diskových oddílech s FAT12, FAT16, FAT32 a exFAT. Je primárně určený k tomu, aby udělal pořádek v MP3 souborech pro hudební přehrávače. Pokud vás taky přivádí k šílenství rozházené písničky v MP3 přehrávači, tento program vám v nich pomůže udělat pořádek.

fatsort.sourceforge.io, 1.6.3.622

onedriver

Program s grafickým uživatelským rozhraním pro práci s úložištěm OneDrive od Microsoftu na Linuxu. Na operačním systému Windows nabízí Microsoft tuto cloudovou službu s kapacitou 5 GB integrovanou přímo v systému. Na rozdíl od nativní aplikace onedriver nenabízí synchronizace s místními soubory. Umožňuje pouze připojení síťové složky, se kterou pak jde pracovat stejně jako s lokální. V případě odpojení od internetu jsou pak soubory dostupné pouze ke čtení.

github.com/jstaf/onedriver, 0.11.1

NewsFlash

RSS čtečka navržená pro linuxový desktop. Její tvůrci ji popisují jak „duchovního nástupce“ GTK aplikace FeedReader, nicméně tato aplikace byla napsaná úplně od nuly v Rustu a vzhledově zapadá do moderního prostředí GNOME. Je určená pro práci s již existujícími webovými službami, přičemž poskytuje integraci do desktopu včetně oznámení, filtrování, vyhledávání nebo ovládání pomocí klávesových zkratek.

Cloud 24 - tip 1

flathub.org/apps/details/com­.gitlab.newsflash, 1.4.2

Blbinka

Říká se, že nejhorší auta jsou ta vyrobená na páteční odpolední směně, protože se už dělníci těší na víkend a nesoustředí se na práci. Teď to vypadá, že to platí i o grafických kartách

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.