Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (28. 7. 2021)

28. 7. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme nástroj pro sestavení turnajového rozpisu, vytvoříme vektorovou animaci, budeme monitorovat příchozí hovory a nakonec necháme vygenerovat síť pro čtyřstěnné objekty.
Co se dozvíte v článku
  1. Tugeny
  2. Glaxnimate
  3. jAnrufmonitor
  4. Netgen Mesh Generator
  5. Blbinka

Tugeny

Tugeny umožňuje vizuálně navrhnout rozpis a časový harmonogram turnaje libovolného typu. Podporuje zadávání výsledků v průběhu turnaje a automatickou synchronizaci s webovou stránkou, aby měli účastníci všechny informace po ruce. Program také nabízí speciální funkci pro simulaci, která určí a najde způsoby, jak zlepšit rozvrh turnajové skupiny (eliminovat objektivní výhody) tak, aby bylo minimalizováno riziko nespravedlivého konečného umístění.

sourceforge.net/projects/tugeny/, 2.0

Glaxnimate

Glaxnimate je jednoduchá aplikace pro tvorbu vektorových animací. Nabízí nástroje pro import grafických podkladů ve formátu SVG, ale také vektorizaci bitmapových obrázků. Umožňuje práci s časovou osou, vrstvami animace, barvami a poskytuje základní funkce pro kreslení linií a geometrických tvarů. Dokončenou animaci lze exportovat do formátu GIF nebo WebP.

sourceforge.net/projects/glaxnimate/, 0.4.3

jAnrufmonitor

jAnrufmonitor je software pro monitorování hovorů vaší telefonní linky. Umožňuje identifikovat volajícího před zvednutím hovoru a prioritizovat pořadí souběžných vytočení, dále protokolovat hovory, eliminovat nevyžádané hovory (např. call centra, průzkumy), automaticky odesílat upozornění e-mailem na přijaté hovory, vytvářet statistiky nebo provádět akce založené na pravidlech.

github.com/tbrandt77/janrufmonitor, 5.0.87

Netgen Mesh Generator

Netgen Mesh Generator je nástroj pro automatické generování sítě (mesh) pro čtyřstěnné objekty. Umožňuje pracovat s konstruktivní objemovou geometrií (CSG) a hraniční reprezentací (BRep) ze souborů ve formátu STL. Také obsahuje moduly pro optimalizaci sítě nebo hierarchické zjemnění sítě (mesh refinement).

CS24_early

sourceforge.net/projects/netgen-mesher/, 6.1

Blbinka

Zarazily vás někdy výsledky vyhledávání? Google nově vysvětlí kontext a cestu, jak k nim došel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku