Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (14. 7. 2021)

14. 7. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme nástroj pro omezení šířky pásma, necháme si vizualizovat datovou sadu elektronové mikroskopie a budeme analyzovat AWS CloudTrail Event logy.
Co se dozvíte v článku
  1. Evil Limiter
  2. KNOSSOS
  3. CloudTrail Viewer
  4. Today
  5. Blbinka

Evil Limiter

Evil Limiter umožňuje monitorovat, analyzovat a omezit šířku pásma pro jednotlivá zařízení v síti. Pomocí příkazů lze prohledat síť v rámci zadaného rozsahu IP adres, zobrazit základní informace o hostiteli či zařízení, omezit šířku pásma (upload nebo download) pro hostitele na základě jeho ID, blokovat internetové připojení pro hostitele, zrušit omezení, monitorovat využití šířky pásma nebo analyzovat provoz hostitele.

github.com/bitbrute/evillimiter/, 1.5.0

KNOSSOS

KNOSSOS je software pro 3D vizualizaci objemných datových sad elektronové mikroskopie o velikosti až několika terabajtů. 3D vizualizace je provedena zobrazením 2D reprezentace každé strany, jednotlivé roviny je pak možné procházet. KNOSSOS podporuje dvě metody anotací – skeletonizaci a 3D segmentaci.

knossos.app/, 5.1

CloudTrail Viewer

CloudTrail Viewer je nástroj pro čtení a analýzu AWS CloudTrail Event logů. Zobrazuje přehled událostí s podrobnými informacemi (čas, verze, zdroj, název, agent, region, kód chyby, zdrojová IP adresa, ID požadavku, ID události aj.). Nabízí také některé statistické údaje a grafy týkající se základních ukazatelů, jako jsou nejčastější události nebo zdroje.

github.com/githublemming/Clou­dTrailViewer/, 3.1.3

Today

Today je minimalistický nástroj, jehož cílem je pomoci motivovat k dokončení všech úkolů naplánovaných na aktuální den. Umožňuje evidovat činnosti a značit úkoly jako dokončené. Seznam úkolů je každý den automaticky odstraněn. Přesný čas tohoto úkonu je možné určit v nastavení. Aplikace nabízí několik přednastavených schémat UI, nová schémata je možné zadefinovat do souboru themes.json.

UX DAy - tip 2

github.com/daniel-hayes/today/, 1.2.0

Blbinka

Slack zabudoval novou funkci pro plánování zveřejňování zpráv. Každý si v této nové vlastnosti najde svoje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku