Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (30. 6. 2021)

30. 6. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme nástroj pro optimalizaci výkonu CPU, zobrazíme využití systémových zdrojů, přejmenujeme soubory dle jednotného modelu a nakonec budeme tvořit AppImage balíčky.

auto-cpufreq

auto-cpufreq je nástroj pro optimalizaci výkonu CPU v závislosti na aktuálním stavu baterie, využití procesoru, teplotě procesoru a systémovém vytížení. Pomáhá maximalizovat životnost baterie vašeho notebooku a snížit spotřebu elektrické energie.

github.com/AdnanHodzic/auto-cpufreq/, 1.6.4

Grofer

Grofer umožňuje monitorování systémových zdrojů. Pomocí příkazů lze zobrazit hlavní přehled s informacemi o zatížení CPU, paměti a disku nebo o využití sítě, vypsat tabulku s informacemi o všech spuštěných procesech, získat informace o všech existujících kontejnerech nebo exportovat shromážděná data do souboru.

github.com/pesos/grofer/, 1.3.0

F2

F2 pomáhá organizovat souborový systém pomocí hromadné úpravy názvů souborů a složek do konzistentního schématu pojmenování. Podporuje triviální nahrazení řetězců i komplexní operace zahrnující regulární výrazy. Nástroj garantuje (dá-li se to tak říci) správnost úprav a integritu pomocí ověřovacích procedur, které předcházejí vzniku konfliktů a chyb.

github.com/ayoisaiah/f2/, 1.6.7

appimage-builder

appimage-builder je nástroj pro tvorbu soběstačných a přenosných balíčků (AppImage) se všemi závislostmi za pomoci systémového správce balíčků. Umožňuje tvořit balíčky nezávislé na cílové linuxové distribuci.

CS24_early

github.com/AppImageCrafters/appimage-builder/, 0.9.0

Blbinka

Stále však neexistuje lék pro ty, kteří chtějí dezinformacím uvěřit z principu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku