Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (9. 6. 2021)

9. 6. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vytvoříme titulky k videu, vyzkoušíme webový prohlížeč ovládaný klávesnicí, překonvertujeme si obrázky do ASCII a řekneme si o nástroji pro správu balíčků obrázků.

Subtitld

Otevřený multiplatformní editor titulků. Titulky v něm můžete vytvářet, upravovat, měnit velikost textu, rozdělovat a slučovat titulky nebo upravovat časování. Program podporuje import a export formátů SRT, SSA, TTML, SBV, DFXP, VTT, XML, SCC a SAMI. Kromě ukládání do samostatných souborů umí taky přidat titulky jako nedílnou součást videa.

subtitld.jonata.org, 21.06.07.0341

Nyxt Browser

Webový prohlížeč zaměřený na ovládání klávesnicí inspirovaný Vimem a Emacsem. Používá totiž stejné klávesové zkratky, které dobře znají právě uživatelé těchto textových editorů. Kromě zkratek se dá ovládat i pomocí příkazů a skriptů, které si můžete přímo v prohlížeči naprogramovat. 

nyxt.atlas.engineer, 2.0.0

Ascii Image Converter

Nástroj pro příkazovou řádku napsaný v jazyce Go, který umí proměnit obrázky na ASCII umění. Umí načíst obrázek a zkonvertovat jej do textové konzole. Podporuje import z formátů JPEG, PNG, BMP, WEBP a TIFF. Výsledný výtvor pak umí uložit jak v textu, tak v obrázku ve formátu PNG. 

github.com/TheZoraiz/ascii-image-converter, 1.3.3

Image Packer

Multipatformní nástroj pro práci se sadou obrázků. Umí je prohlížet, extrahovat, slučovat, posouvat, odstraňovat nebo nahrazovat. K dispozici je i barevná paleta nebo nástroj na úpravu metadat. Zvládá import a export jiných formátů jako je například XML.

www.linux-apps.com/p/1237107, 1.0.4

CS24_early

Blbinka

Závislost na mobilním telefonu bohužel patří k dnešní době. Jelikož asi zmizí jen tehdy, kdy bude nahrazena závislostí na něčem jiném, je třeba se tomuto trendu přizpůsobit

Ve článku jsou použity printscreeny vytvořené autorem textu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.