Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 5. 2021)

19. 5. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme nástroj pro organizaci dokumentů, vyzkoušíme electronový vynález pro uživatele sociálních sítí, budeme číst knihy a nakonec si necháme vykreslit mapový soubor z ddrescue.

Document Archiver

Document Archiver umožňuje organizovat a archivovat všechny druhy dokumentů. Vývoj byl inspirován projektem PDF Archiver, který využívá konzistentní způsob uchovávání PDF souborů v definované struktuře složek a vychází z pevného vzoru pojmenování souborů. Document Archiver oproti němu rozšiřuje výčet podporovaných typů souborů na obrázkové formáty či zvukové soubory.

document-archiver.github.io/, 2.1.0

Socially

Odpůrci Electronu jistě prominou tento drobný neduh. Socially nabízí jednoduché rozhraní, přes které se dostanete ke službám, jako je WhatsApp, Messenger, Instagram, Twitter, Telegram, Slack či LinkedIn.

github.com/JackHumphries9/Socially, 0.5

Koodo Reader

Koodo Reader je čtečka a správce elektronických knih, ale také studijních materiálů a dalších dokumentů, které pojme jeden z formátů .epub, .pdf, .mobi, .txt nebo .azw3. K dispozici je překladač s podporou více než 30 jazyků, možnost zakládání stránek u rozečtených knih, převodník textu na řeč nebo funkce pro vytváření poznámek. Knihy je možné ukládat do cloudu a přistupovat k nim z ostatních zařízení (Linux, Windows, macOS, webový prohlížeč).


Autor: Koodo Reader

koodo.960960.xyz/, 1.2.6

ddrescueview

ddrescueview umožňuje vizualizovat obsah mapového souboru, který generuje program ddrescue při obnově souborů z disku. Barevně rozlišuje jednotlivé bloky a dokáže automaticky překreslovat vizualizaci v případě, že je obnova prováděna souběžně.

root_podpora


Autor: MBit

sourceforge.net/projects/ddres­cueview/, 0.4 alpha 4

Blbinka

Jako utržení ze řetězu se v posledních letech pustili retailoví obchodníci do investování. Snapchat tento nebývalý zájem zaregistroval a pro mladé připravil novou vzdělávací hru, která – nalijme si čistého vína – nemá za cíl být pouze dobročinná, ale také výdělečná.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku