Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (21. 6. 2017)

21. 6. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na sadu skriptů pro správu stanic v AD, vyzkoušíme YouTube přehrávač, uložíme e-booky do virtuální knihovny a nakonec si necháme vygenerovat dokumentaci ze zdrojových kódů.

Closed In Directory

Sada skriptů pro správu stanic v doméně Active Directory. Pomocí několika zásahů do systému lze dosáhnout u linuxové stanice podobného chování jako u Windows stanice. Je možné spouštět logon skripty (např. pro namapování síťových disků) centrálně uložené na doménovém serveru, cachovat přístupové údaje, nebo zajistit kompatibilitu administrativních oprávnění systému Linux s administrátorskými právy doménových správců.

sourceforge.net/projects/c-i-d/, 9.0

YouBoxPlayer

YouBoxPlayer umožňuje vyhledávání a přehrávání videí z YouTube bez potřeby webového prohlížeče. Využívá při tom YouTube Data API, tedy standardní způsob pro implementaci funkcí YouTube do aplikací třetích stran. Samotné přehrávání zajišťuje oblíbený fork mplayer2 a MPlayeru, tedy mpv. Vyhledávač zobrazuje výsledky pomocí čistě textového výpisu, bez náhledů videí.

github.com/shafayetrahat/YouBoxPlayer

Buka

Jednoduchý správce elektronických knih. Umožňuje procházení knihovny e-booků pomocí různých seznamů (přečtené, rozečtené), nebo podle autorů. Přidávat lze i další seznamy, např. pro přehledné rozdělení knih do kategorií. Součástí je prohlížeč se základními nástroji pro přechod na libovolnou stránku, vyhledávání obsahu, přiblížení pomocí lupy nebo tisk. Pomoci může i vestavěný překladač.

sourceforge.net/projects/buka/, 1.0.0

DocFX

Nástroj pro vygenerování API referenční dokumentace přímo ze zdrojových kódů (.NET, RESTful API, JavaScript, Java apod.), respektive komentářů zapsaných pomocí třech lomítek. Zároveň si poradí s vytvořením tutoriálů nebo nápověd na základě Markdown souboru. DocFX vytváří statické HTML stránky s možností přizpůsobení layoutu a stylu šablony. Samozřejmě lze tvořit i úplně vlastní šablony.

CS24_early

dotnet.github.io/docfx/, 2.19

Blbinka

Soutěž o nejabsurdnější hračku pro chytré telefony zná svého vítěze!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku