Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (23. 8. 2023): spravujte svůj webový archiv

23. 8. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme správce vlastního webového archivu, necháme si vypsat všechna nainstalovaná rozšíření webových prohlížečů a vyzkoušíme pomocníka pro monitorování a analýzu sítě.
Co se dozvíte v článku
  1. HamsterBase
  2. BEXfinder
  3. Fluere
  4. Subprober
  5. Blbinka

HamsterBase

HamsterBase pomáhá ukládat, spravovat a prohlížet dokumenty v podobě HTML, MHTML nebo Webarchive. V offline režimu umožňuje zvýraznění obsahu uvnitř těchto dokumentů, komentování nebo anotaci. Podporuje vytváření vlastních pohledů, které usnadňují orientaci v uloženém obsahu.

github.com/hamsterbase/hamsterbase, 0.8.1

BEXfinder

BEXfinder (Browsers Extensions Finder) je nástroj pro vyhledání všech lokálně nainstalovaných rozšíření webových prohlížečů (Google Chrome, Microsoft Edge, Brave Browser, Vivaldi, Mozilla Firefox, Opera). Stejně tak umožní rozpoznat a zobrazit seznam rozšíření a pluginů v rámci vybraného umístění.

github.com/ch4meleon/BEXfinder, 0.10

Fluere

Fluere je pomocník pro monitorování a analýzu sítě. Je schopen zachycovat síťové pakety v pcap formátu a konvertovat je na NetFlow data. Poradí si jak s živým zachycování paketů, tak s offline konverzí NetFlow dat. Fluere nabízí CLI rozhraní, kde na základě argumentů umožňuje vypsat síťová rozhraní, zvolit síťové rozhraní, nastavit dobu zachycování, nastavit interval exportu nebo určit úroveň podrobnosti získaných dat.

github.com/SkuldNorniern/fluere, 0.5.2

Subprober

Subprober je nástroj v příkazové řádce, který umožňuje paralelně zkontrolovat HTTP stavové kódy pro krátké i rozsáhlé seznamy subdomén. Pro rychlejší skenování nabízí nastavitelnou úroveň souběžnosti. Výstup v podobě stavovývch kódů je možné uložit do souboru.

github.com/sanjai-AK47/SubProber, 1.0.0

Blbinka

Elon Musk dotlačil myšlenku svobody projevu do absolutní podoby. Svobodně si volí, kterým webům přiškrtí provoz. 

Byl pro vás článek přínosný?