Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (26. 9. 2018)

26. 9. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na klienta pro MQTT protokol, budeme procházet fotky a obrázky, usnadníme si domluvy termínů ve Slacku a nakonec zobrazíme a upravíme CSV dokument.

MQTT.fx

Klient pro IoT protokol MQTT. Umožňuje testování komunikace, nastavení profilů pro rozdílná připojení MQTT brokerů, autentizaci pomocí uživatelského jména a hesla či logování událostí. Nechybí podpora SSL a TLS, proxy a skriptování (pomocí Nashorn Engine). Aplikace je napsaná v Javě a je dostupná pro Linux, macOS i Windows.

mqttfx.jensd.de/, 1.7.0

qView

Minimalistický prohlížeč obrázků, který se dokáže obejít bez nástrojových lišt. Vše potřebné totiž ukrývá v kontextovém menu, odkud lze otevřít soubor, zobrazit meta informace o souboru, vložit obrázek z clipboardu, či v případě slideshow přejít na předchozí nebo následující obrázek. Prohlížeč dokáže rozpoznat formáty bmp, gif, jp2, jpg, png, svg, tiff, webp, ale i několik dalších.

interverse.tk/qview/, 1.0

Channel Time

Pro uživatele Slacku, kteří komunikují se členy mezinárodního týmu, slouží Channel Time. Pomocí jednoduchého zápisu je schopen převést datum a čas uvedený ve zprávě v závislosti na jeho lokalitě.

channeltime.info/

reCsvEdit

Multiplatformní editor CSV dokumentů, který dokáže rozpoznávat různé oddělovače sloupců, umí zpracovat velmi objemné soubory a podporuje Unicode. Obsah souborů zobrazuje prostřednictvím tabulky. Umožňuje přidání, přesunutí nebo zkopírování sloupců. K dispozici jsou čtyři režimy zobrazení. S využitím funkce pro export lze vytvořit textový, XML nebo HTML soubor.

CS24_early

recsveditor.sourceforge.net/

Blbinka

Příznivci dehumanizujícího obsahu na Twitteru bijí na poplach. Autoři už nebudou moci srovnávat člověka se zvířaty nebo předměty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku