Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (27. 3. 2019)

27. 3. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes upravíme nastavení grafického procesoru, budeme používat fonty bez instalace, zaevidujeme úkoly a nakonec si představíme IDE postavené na Neovim a VSCode.

GreenWithEnvy

GreenWithEnvy je systémová utilita pro přetaktování grafického procesoru, řízení rychlosti ventilátorů a procházení informací o grafické kartě, jako je název modelu, verze ovladače, využití GPU a paměti, frekvence, teplota či jiné. Aplikace podporuje vlastní profily pro křivky ventilátoru, pomocí nichž je vizualizován vztah mezi výkonem a teplotou ventilátoru.

gitlab.com/leinardi/gwe/, 0.12.2

FontLink

FontLink je nástroj, který umožňuje používat fonty bez instalace. Jednoduché UI zobrazuje sady fontů a k nim jednotlivé fonty. Fonty lze do jednotlivých sad přidávat výběrem souborů z disku. Programy, v nichž jsou fonty použity, je vhodné spouštět až následně. Tedy za předpokladu, že je neumí načítat za běhu. Fonty zvýrazněné šedivým odstínem jsou již v systému nainstalovány nebo neexistují.

danpla.github.io/fontlink/, 1.0.3

Taskbook

Taskbook umožňuje přehledně organizovat úkoly a zaznamenávat jejich stav. Pomocí základních nástrojů lze úkoly vyhledávat, filtrovat, archivovat nebo obnovovat. Úkoly je možné značit dle priority nebo jako oblíbené. Vidět jsou i statistiky o celkovém stavu dokončení.

github.com/klaussinani/taskbook/, 0.3.0

Veonim

Integrované vývojové prostředí postavené na Neovim a rozšířeních VSCode. Nabízí řadu možností přizpůsobení a nastavení. Podporuje paralelně spuštěné instance, návrh a automatické doplňování zdrojového kódu, rychlé vyhledávání souborů nebo obsahu v projektech nebo procházení referencí.

CS24_early

github.com/veonim/veonim/, 0.22.0

Blbinka

Když ve stejnou chvíli pyšně uvedete novou verzi produktu a zároveň musíte řešit bezpečnostní problém.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku