Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (6. 3. 2019)

6. 3. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na všestranného správce stahování, vyzkoušíme minimalistický prohlížeč, zabezpečíme si domácí internet a podíváme se na aplikaci pro analýzu zvuku.

Negibox

Multiplatformní a multiprotokolový správce stahování. Kromě tří nejrozšířenějších operačních systémů pro PC (Linux, Mac, Windows) je k dispozici i pro Android a iOS. Podporuje protokoly http, https, ftp, sftp, ftps, magnet, BitTorrent a MetaLink. Do budoucna plánuje i podporu ftps, použití ve formě rozšíření pro prohlížeče nebo cloudové služby.

negibox.com, 0.2.2

Shuttle

Minimalistický webový prohlížeč určený k rychlejšímu přístupu k vašim oblíbeným stránkám a webovým aplikacím. Má jednoduché uživatelské rozhraní a možnost ovládání přes klávesové zkratky. Program je postavený na Electronu a NodeJS a je vyvíjen pod licencí NPOSL 3.0.

shuttleapp.io, 3.0.10

Safe Surfer

Desktopová aplikace, jejímž cílem je chránit děti, osoby a organizace na síti. Toho se snaží dosáhnout filtrováním škodlivého materiálu, který by se mohl objevit během surfování na webu. Uživatel si může velice snadno změnit nastavení DNS a navolit, který obsah považuje za škodlivý. Kromě počítače funguje i v mobilních zařízeních, takže zatrhnout dětem porno už můžete i na mobilu.

github.com/Safe-Surfer/SafeSurfer-Desktop, 1.0.1

Friture

Aplikace pro vizualizaci a analýzu živého audio vstupu v reálném čase. Název Friture pochází z francouzštiny, kde se používá jako výraz pro šumy v rádiu. V několika oknech zobrazuje rozsah, analýzu spektra nebo průběžný 2D spektrogram. Tento program je vhodný pro analýzu akustiky v místnosti nebo pro studijní účely.

CS24_early

friture.org,0.36

Blbinka

I v Rusku už zjistili, na co všechno se hodí grafický software.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.