Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (20. 2. 2019)

20. 2. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si zopakujeme abecedu, vyzkoušíme si sympatický hudební přehrávač, podíváme se na mediální server a řekneme si o jednom správci hesel. Na konci vás potěší blbinka.

qABCs

Edukační nástroj napsaný v C++ a Qt zaměřený na děti. Je určený k tomu, aby se naučily abecedu pomocí vizuálních a zvukových ukázek. Kromě latinky nabízí i možnost výuky azbuky. Jako bonus pomůže dětem seznámit se s klávesnicí.

bitbucket.org/admsasha/qabcs,1.0.0

Strawberry Music Player

Hudební přehrávač a nástroj na práci s hudebními sbírkami. Podporuje formáty WAV, FLAC, WavPack, DSF, DSDIFF, Ogg Vorbis, Speex, MPC, TrueAudio, AIFF, MP4, MP3, ASF a Monkey's Audio stejně tak jako přehrávání audio CD. Mezi další funkce patří notifikace na ploše, přehrávání hudby z cloudových služeb, podpora titulků s texty písní, export hudby do iPodu a iPhonu a spousta dalších.

www.strawbs.org, 0.5.2

Gerbera

UPnP mediální server, díky němuž budete moci snadno pouštět mediální obsah po vaší domácí síti. Ovládá se přes webové rozhraní se stromovým zobrazením složek a podsložek. Kromě prohlížení a přehrávání médií zvládá i extrakci metadat z mnoha formátů, zobrazení náhledů, přehrávání souborů z externích adres nebo automatickou aktualizaci adresářů.

gerbera.io, 1.3

KeeWeb

Správce hesel postavený na technologii KeePass. Od svého vzoru se liší hlavně kompletně přepracovaným moderním uživatelským rozhraním. Díky němu si můžete uchovat všechny přihlašovací údaje, hesla, čísla platebních karet a další osobní údaje. Navíc také získáte generátor bezpečných hesel. Podporuje synchronizaci přes Dropbox, takže není problém jej využívat na více zařízeních.

CS24_early

keeweb.info, 1.7.7

Blbinka

Přemýšlíte taky někdy nad tím, že tvůrci různých hoaxů a fake news už musí z toho vymýšlení lží a polopravd být strašně unavení? Naštěstí se konečně našel někdo, kdo se jim rozhodl pomoci. I když toho pak litoval.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.